ЮБИЛЕЯТ НА ТАНЯ СТЕФАНОВА

На 10 април, т. г. колежката ни Таня Тенева Стефанова имаше юбилей, 50 години жизнен път!

Началото е сложено на 10 април 1968 година, а родното място е гр. Шумен. След завършването на висшето си образование, тя работи като заместваща само 20 дни в началното училище в с. Калино, община Хитрино, 9 дни в НУ „Й. Р. Блъсков” гр. Шумен. В ОУ „Н. Й. Вапцаров” в с. Новосел стажът и е десет години и пет месеца.

В училището в село Царев брод е от м. януари 2005 година. С течение на времето тя беше възпитател на половин щат, после на цял, а след пенсионирането през 2017 г. на доайена на колектива Маргаритка Стефанова Паноткова за първа година е учител и класен ръководител на своя първи випуск – на първи клас.

Ст. учител Таня Стефанова има и сплотено семейство от четири члена – Пламен Стефанов, съпруг и двама сина. Николай е на 24 години, завършил е висше образование английска филология, а е магистър като преводач. По-малкият, Симеон тази година ще бъде абитуриент.

Всеки от нас, който е имал контакт, служебен или пък в личен план с Таня Тенева познава нейната доброта, коректност, колегиалност, сериозност и акуратност при изпълнение на поставени задачи! Тя е готова винаги да помогне, ако се наложи.
На същото мнение са и родителите и близките на нашите първокласници! А към момичетата и момчетата от своя първи випуск тя проявява търпение, добронамереност, упоритост и майчинска загриженост!

На 10 април, вторник, първия ден след пролетната ваканция, през голямото междучасие всички се събрахме в около подредената маса в учителската стая („гнездото на осите”). Знае се, че колежката е много добра домакиня и кулинар. То никак не е лесно да се грижиш ежедневно, седем дни в седмицата за семейство с трима мъже, нали? Именно затова не се изненадахме, че повечето от нещата за ядене и пиене бяха домашно, собствено, лично производство!

Поздравяваме Таня Стефанова с този пореден рожден ден, много по-различен заради своята поредност! Желаем и здраве и още много випуски, защото да си учител и то такъв е наистина призвание, мисия! Само те могат да компенсират всички онези трудности, с които тя, а и много други колеги ежедневно се сблъскваме! Но това е друга тема, не толкова празнична, свързана със сериозни, чести, перманентни проблеми и преживявания!

Красив букет, поздравителен адрес, предметни подаръци от синдикалната организация и други (такива) бяха част от нашето уважение в този празничен за Таня и нас ден!

Дай боже, всекиму! Да доживее тази възраст и да продължи да надгражда, стъпка по стъпка, година след година, клас след клас, випуск след випуск!

Послеслов: А това, че сме наистина добър колектив и сме заедно в делници и празници, при радостни и не само поводи…, го доказа и този ден!

Април, 2018 година
Тихомир Трифонов

 [ngg_images source=”galleries” container_ids=”124″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and