Търсите промяна? Започнете от ума си

Твърди се, че няма по-силна, бърза и мощна операционна система на Земята от човешкия мозък. Въпреки това, милиони хора не използват пълния капацитет на ума си, за да накарат не-щата да се случват, пише Мениджър NEWS. Част от тях се задълбочават в ежедневния детайл. А силата на мисълта им наистина може да определя реалността.

Това разсъждава в стил философията на филма „Тайната” Алисън Назарян в американското списание Entrepreneur. Тя смята, че независимо от мнението на скептиците, безпристрастни данни от проучвания сочат, че силата на ума може да доведе до промяна, сътворение на нещо ново и влиятелни резултати във всички сфери на работата и живота.

Как можем да започнем да насочваме силата на ума си и да настроим съзнанието си за по-добро бъде ще? Авторката съветва:

Започнете с идеята за крайния резултат. Действията без ясна, конкретна крайна цел може да означава много загубени усилия. Ако не си представяте на къде сте се запътили, вероятно ще се движите без посока и ще почувствате усещането за безпътица. Отделете време, за да определите каква е целта на работата или живота ви. Какви са финансовите ви резултати? Дългосрочните идеи за бъдещето? Репутацията ви? Изяснете кое е важно и кое не. Колкото по-ясна представа имате за тези неща, толкова по-вероятно е да постигнете това, за което мечтаете.

Насочете се към позитивното. Чували ли сте названието „самоизпълващо се пророчество”? Това са думи, които човек казва, или негова мисъл, която рано или късно се сбъдва. С други думи, смята се, че ако изречете или си помислите, че ще изгубите някой голям клиент, или че презентацията ви ще се провали, има голяма вероятност това да се случи. Всички сме чували, че често се сбъдва това, от кое то човек изпитва най-голям страх. Както е казал Хенри Форд: „Независимо дали мислите, че можете или не можете, сте прави”. Вместо скептицизма и отбранителната позиция, защо не изберете увереността и надеждата?

Изберете обкръжението си. Когато става дума за позитивни нагласи е много важно каква е средата, в която общувате. Кой ви съветва? Кой ви подкрепя? Повече окуражаващи фигури ли има в деловото ви обкръжение или преобладават хората, които казват „Не!”? Негативните личности могат да блокират енергията ви и да ви отклонят от целите.

Премахнете преградите в мисленето си. Точното определяне на това къде искате да бъдете е като гориво за мозъка. Настройте съзнанието си за това, което си представяте и освободете мисълта. Тогава възможностите ще дойдат веднага. Бъдете отворени към идеята, че можете да стигне те от точка А до точка Б по много начини, включително такива, за каквито не сте предполагали. Колкото по-отворени сте към опциите и възможностите, които се изправят на пътя ви, тол-кова повече от тях ще се поя вят.

Приемете, че са нужни усилия. Истинският успех в личния живот и бизнеса изисква много повече от това да регистрирате присъствие, да пуснете уебсайт, да получите визитки или да си откриете сметка в банката. В основата на впрягането на възможностите на ума и използването на пълния потенциал на съзнанието всъщност стои добрата стара упорита работа. Когато рабо-тите усилено за това, върху което сте се фокусирали и вярвате, че може то да се случи, като си го представяте сякаш е реално, очаквайте невероятна развръзка.

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and