ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА!

Вече много години наши ученици, подпомогнати от колеги – учители, подготвят свои предмети и изделия и участват в двата конкурса на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“ гр. Шумен – за Коледа и за Великден.

Така беше и тази години, втората половина на ноември и част от м. декември бяха удобно време за това. По-различното този път беше, че успоредно се изработваха неща за този конкурс, но и за благотворителните базари в полза на малката Ивон – за 9 декември и за 16 и 17 декември. Много и различни бяха направените неща, а важно е и участието на колегите от начален етап, на Д. Господинова, И. Дойчинова и Св. Димитрова. Те даваха идеи, а често и помагаха за реализирането им! Трябва да благодарим и за транспортирането и занасянето на готовите неща в ОДК на Светла Димитрова, Даниела Господинова и Маргарита Петрова. И този път това не беше лесна задача – от транспортна и от други гледни точки.

Комисията след като е разгледала огромния брой предмети, разделени в раздели, е стигнала до своите решения. За нашето училище те бяха съобщени по телефона.

Ето и наградените наши ученици в конкурса за Коледа на ЦПЛР-ОДК гр. Шумен:
“Коледни пана и украси”:
• Християна Любенова от шести клас;
• Александър Стоянов – седми клас;
• Сюлейман Сюлейман – седми клас;
• Назлъ Хюсню – седми клас.
“Сурвакарски маски”:
• Йордан Каракашев.
“Плоски и обемни кукли”:
• Рая Янкова – седми клас;
• Елис Ахмедова – седми клас.
“Сурвакници”:

Имаме и две колективни награди за групата на ресурсно подпомагане. Много хубаво е това, че при изработването им са участвали всичките 13 ученици, под вещото ръководство на ресурсен учител Светла Димитрова.
Поздравления за ръководителите, които са участвали и подпомогнали с идеи и действия своите ученици.
Награждаването стана на тържество в четвъртък, 21.12.2023 г. от 16 ч. в ДТ “В. Друмев” в зала “1300 години България”. За да може да отидат всички наградени ученици беше нает специален превоз – микробус, а за разкарването след това до с. Златна нива и с. Живково помогна Светла Димитрова.
В тази новина ще видите снимки на произведенията на учениците ни, сканирани грамотите им, както и от тържеството за награждаването им.

В края на тази поредна позитивна и радваща новина може да добавим, че традицията и този път е спазена, дори „разширена“. Повече участници, повече предмети, повече награди, а и повече благотворителни каузи!

Декември 2023 г.
Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and