ТОВА СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ МЕСЕЦ ОКТОМВРИ

Животът и в училище е интересен и разнообразен!

Всичко това се случи през месец октомври, като на 1 октомври група наши ученици поздравиха възрастните хора на техния празник в клуба на пенсионера.

Тук ще засегнем няколко момента – свързани с традиционната обиколка в сградата на първокласниците; участие на група ученици в лекоатлетически крос „Златна есен 2018” (на 10 октомври, сряда), със седмицата на т. н. „голямо четене”; с представянето пред ученици на новозакупени книги, комикси и монети от фондация „Въздигане”. За втори път тази година, в навечерието на 1 ноември гост ни беше Искрен Красимиров, основател на фондация „НЕзабравимата България” със своя вълнуващ урок по родолюбие (на 17 октомври, сряда).

Традиционно наши ученици участват в крос „Златна есен”, който община Шумен и ЦПЛР-УСШ „Хан Крум” ежегодно, вече десетилетия организират и провеждат. Участват, но по-важното е и че завоюват призови места. Така беше и тази есен. Този път нашите участници бяха повече като брой – 11, пет момичета и шест момчета. Резултатите са следните – Мартин Данов – VІ кл. – второ място, сребърен медал и грамота; Призови места завоюваха и Максим Иванов от ІІІ кл. – четвърто място и Айлин Етем – V кл. – шесто място. Останалите ни участници също са се представили добре като са завършили от осмо до 19 място. На фона на десетките участници във всяка възрастова група (ІІІ и ІV кл., V-VІ кл., VІІ-VІІІ кл.) тези резултати ни радват и са плод на усилените тренировки, които старши учител Мирослав Илиев провеждаше.

Тук ще споменем и за резултати на бившите ни ученици, които при нас бяха завоювали призови места и награди, а продължават с доброто си представяне вече и в новите си училища. Много ценно е първото място на 1000 м. и златния медал, завоюван от Ахмед Сабри, както и седмото място на Ипек Ибрахимова и осмото, също на 500 м. на Синем Ердинч.

На 30 и 31 октомври, учениците от отделните класове представиха пред другите ученици по степени своите патрони. Имаме снимки от тържеството на учениците от пети, шести и седми клас, свързано с представянето на своите патрони – будители!

На 1 ноември на гости в училището бяха и над 50 възрастни хора, пенсионери от клубове от гр. Варна и с. Алеково, силистренско. Като част от гостуването на домакините от пенсионерския клуб в село Царев брод, те имаха възможност да разгледат училището ни. А група наши ученици по-късно ги поздравиха с празника в клуб „Златна есен” в с. Царев брод с председател Бахтишен Салимова.

Тихомир Трифонов
Ноември 2018


From ТОВА СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ МЕСЕЦ ОКТОМВРИ. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 11/23/2018 (62 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and