ТОВА СЕ СЛУЧИ В ПЪРВИЯ ДЕН НА ЛЯТОТО!

Идеята да отбележим началото на лятото, най-дългия ден и най-късата нощ със младежка забава на открито и да завършим този празник със заря се роди някак си спонтанно!

Намеренията ни бяха да съчетаем и проведем за пореден път награждаването на наши ученици, изявили се в спорта (от май 2015 до юни 2016 година). Последните два пъти това станало вече традиция тържество, провеждахме през месец декември, когато се отработваше ден преди Коледа (на 13 и 14 декември). Но поради това, че от 13-те номинирани момичета и момчета седем са осмокласници, а един е седмокласник, който ще продължи образованието си другаде, този път ритуалът по награждаването стана факт на 21 юни, вторник в 21 ч.

Започна усилена работа за да може за краткото време, с което разполагахме идеите да станат факт. Направен беше красив плакат, подготвиха се и ламинираха красиви грамоти, закупиха се подаръци и награди. Допълнителни бонуси имаше за номинираните в спортовете футбол и лека атлетика (с различни видове топки), както и за наградения ученик в спортен риболов (красива раница, осигурена от нашите приятели – сестрите от католическия манастир).

Договорени бяха условията за участието на дисководещ, атрактивен водещ на цялото тържество, осигурена беше и заря…

И както много пъти досега, и това тържество, този празник се получиха… Много млади хора, наши настоящи и бивши и други ученици, любопитни и зажаднели за музика и добро настроение родители и други възрастни хора, не само от с. Царев брод, станаха участници и свидетели на забавните игри, състезания и конкурси.
Колкото повече времето напредваше и се стъмваше, толкова повече градусът на веселието се вдигаше.
В програмата се включиха като индивидуални изпълнители и Данил Нешев и Анна Калонова с изпълнение на прекрасни песни. За своите певчески умения напомни и Жанета Русева, която макар, че учи другаде не забравя от къде е тръгнала…и често присъства на наши тържества…

Дойде моментът и за уважение на нашите ученици – изявили се в различни видове спорт. Първо Т. Трифонов прочете текст, в който по азбучен ред, за всеки номиниран бяха посочени конкретни данни, факти и успехи, които са мотиви за включването им тази престижна класация.

За всичките 13 ученици и двама треньори – Филип Крумов и семпай Айдън Ахмедов бяха осигурени разнообразни награди – за консумация – сладки и солени неща, безалкохолни напитки, футболни, волейболни и баскет топки, раници, билети от националната лотария, истински четирилистни детелинки и красиви грамоти. За Ахмед Сабри, който за пореден път стана безапелационен победител имаше и специална награда – айляк хамак. Окиченият със спечелените досега медали Ахмед трудно можеше да носи всичките си награди…
В 22, 15 ч. всички изгледаха атрактивната заря, правиха си снимки и записи. Поради големият интерес забавата продължи още малко след това.

Така, всички присъстващи, доволни, усмихнати, щастливи, посрещнахме лятото на 2016 година. Бяхме заедно няколко часа от този най-дълъг ден и в началото на най-късата нощ! Прекарахме си чудесно!
Разделихме се с пожелания подобни тържества да се провеждат и друг път, а защо това да не стане и една нова, много желана традиция!
СПИСЪК
НА НОМИНИРАНИТЕ И КЛАСИРАНИ СЛЕД ГЛАСУВАНЕ УЧЕНИЦИ:
Ахмед Ферхан Сабри, карате шин киокушин – първо място;
Ипек Ибрахимова Исмаилова – лека атлетика, крос и гладко бягане – спринт – второ място.;
Стефан Методиев Атанасов – карете шин киокушин – трето място;
Илкан Илханов Енверов – карате шин киокушин – четвърто място;
Андриян Атанасов Стефанов – футбол, канадска борба и морски шах – пето място.;
Ертан Есран Неджати – футбол, бадмингтон и тенис на маса – шесто място;
Онур Гюркан Ридван – спортен риболов – шесто място;
Петър Добринов Горчев – футбол – седмо място;
Енис Певатов Мустафов – футбол, тенис на маса и канадска борба – осмо място;
Аслъ Зейтинова Ахмедова – лека атлетика, крос – осмо място;
Валери Евгениов Стефанов – бадмингтон, лека атлетика – крос, тенис на маса и футбол – девето място;
Марин Красимиров Маринов – тенис на маса, бадмингтон и футбол – девето място.
Мелиса Наталиева Николаева – лека атлетика, крос – десето място.

Юни, 2016 година
Тихомир Трифонов

ЗА НОМИНИРАНИТЕ УЧЕНИЦИ-СПОРТИСТИ

1. Ахмед Ферхан Сабри – карате шин киокошин и футбол.
Няколко са значимите негови спортни успехи, свързани със спорт шин киокушин през този период. Това са медали от републикански първенства и международни турнири. Републикански шампион за 2015 г. в категория до 45 кг., вицешампион в национален турнир за купа „България” от състезанието на 14.11. 2015 г. за състезатели до 14 години, до 49 кг.

През 2016 г. – Национално първенство за кадети, трето място до 50 кг.; национален турнир за купа „Черно море” в гр. Бургас, 11 юни 2016 ., второ място за кадети до 50 кг.
Ахмед има интерес и успехи и в спорт футбол. Играе и то успешно като нападател.

2. Ипек Ибрахимова Исмаилова – лека атлетика, крос.
Спечелила е сребърен медал при голяма конкуренция на
лекоатлетически крос „Златна есен” 2015 при участието на 40 състезателки в своята възрастова група. Успехи има и на състезания по време на училищния спортен празник на 19 май.

3. Стефан Методиев Анастасов – карате шин киокошин.
Въпреки, че тренира сравнително отскоро, той печели златен медал на отборно първенство за купа УСШ „Хан Крум” гр. Шумен на 19 .12. 2015 год. Състезава в категория до 33 кг.

4. Илкан Илханов Енверов, първокласник – спорт карате шин
киокошин. Спечелил е сребърен медал на отборно първенство за купа УСШ „Хан Крум” гр. Шумен на 19 .12. 2015 год. Състезава се в категория до 33 кг и възраст до 9 години.

5. Андриян Атанасов Стефанов, футбол, канадска борба и
морски шах. Успехите му са в училищни турнири и състезания. Според Филип Крумов, треньор по футбол Анко е универсален състезател – може да играе като вратар, защитник, полузащитник…
6. Енис Певатов Мустафов – футбол, канадска борба, тенис
на маса. Успехите му са в училищни турнири и състезания. След като имаше блестящо начало в спорт карате киошушин, поради здравословни проблеми се пренасочи успешно към футбол и
другите изброени спортове.

7. Ертан Ерсан Неджати – футбол, бадминтон, тенис на маса.
Тренира и играе футбол в училищния отбор с треньор Филип Крумов. Като футболист играе нападател. С много добри данни и показатели.

8. Валери Евгениев Стефанов – лека атлетика, крос, футбол,
тенис на маса, бадминтон. Участва години наред в крос „Златна есен” в гр. Шумен. Един от най-добрите на бадмингтон.

9. Онур Гюркан Ридван – спортен риболов. Спечелил десето
място на регионално състезание по спортен риболов, проведено
през м. май 2016 година при голяма конкуренция – 40 състезатели.

10. Марин Красимиров Маринов – футбол, тенис на маса,
бадминтон. Успехите му са в училищни турнири и състезания. Тренира и играе футбол в училищния отбор с треньор Филип Крумов.

11. Аслъ Зейтинова Ахмедова – лека атлетика, крос. Много
добро представяне на лекоатлетически крос „Златна есен” 2015
при конкуренция от 40 състезателки.

12. Мелиса Наталиева Николаева-лека атлетика, крос.
Завоювала 15-място на лекоатлетически крос „Златна есен” 2015 при конкуренция от 40 състезателки.

13. Петър Добринов Горчев-футбол. Тренира и играе футбол
в училищния отбор с треньор Филип Крумов. Изявява се като защитник. Според неговия треньор има всички показатели да се развива и реализира успешно.

 

Май, 2016 година

Повече снимки може да разгледате в нашата Facebook страница!

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and