САМО ТОВА НАПРАВИХМЕ! ПОДГОТОВКАТА НИ ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Непрекъсната и на моменти интензивна беше подготовката за новата учебна година.

Реализирани бяха различни ремонтни дейности – измазване на девет прозорци от външната страна на І и ІІ ет.; направа на „дърпана” мазилка непосредствено преди официалния вход на сградата и боядисването и с цветен латекс; ново измазване и фино шпакловане в двете фоайета след входа и в цялата класна стая на ІІІ клас /целта ни беше и изолиране на появяваща се на места влага/; боядисване с латекс на голяма част от коридора на първия етаж и в редица класни стаи, боядисване на цокли с блажна боя и направа на геометрични фигури по тях с различен цвят и големина; ушиване и поставяне на нови пердета във фоайета и част от коридори; направа на лека покривна метална конструкция и поставяне на поликарбон над аварийния изход от столовата; изграждане по нов начин на два броя т. н. „английски двор” и покриването им с поликарбон /предприетите действия са поради честото наводняване на столовата, в която се хранят учениците ни/. Това наложи и частичен ремонт в столовата, като бяха подменени гипсокартон и вата, пребоядисване имаше и с латекс.

Получени, сглобени и в по-голямата си част са подредени нови и разнообразни мебели по проект – кожени дивани, двуместни и триместни маси, три вида столове, трикрили и четирикрили гардеробчета, други маси с различни форми и височина, двуместни чинове, различни по размери и видове мебелни секции и шкафове. Направени са нови табелки с имената за работните места на учениците, кръгчета с номера за гардеробчетата, отново всички ученици получиха като подарък лична карта и ученическа книжка със залепена детелинка /стикер/ за късмет.

Поръчани и изработени бяха на модулен принцип на три етажа гардеробчета за първи клас /18 бр./. Същите са позиционирани в коридора до стаята им и вече се използват. На вратичките им са залепени кръгли стикери с номера с арабски цифри и името на всяко дете под тях.

В три класни стаи беше сменена стара дървена дограма с нова ПВЦ такава. Четири врати на четири класни стаи бяха облечени с ПДЧ /с цветове „явор” и „череша”, а след това бяха направени и монтирани и нови красиви АЛ врати с ПДЧ със същите цветове.

Реализирани бяха и редица други дейности през лятната ваканция, с насоченост подобряване на функционалността и интериора в сградата и екстериора в двора /четири пъти беше окосявана тревата, пръскано беше с отрова против кърлежи, подрязван беше основно и професионално „живия” плет около двора от външна фирма изпълнител/. Пребоядисани бяха двете входни врати – на двора и на сградата, всички металните парапети на градинките, двете големи пейки, всички метални спортни съоръжения в двора и др.

Много усилия ни коства за да бъде разрушена старата и станала неизползваема и опасна външна тоалетна. Ползвайки основата и там ще бъде изградена беседка като част от идеята за „класна стая на открито”.

Закупени и подменени са с нови смесителни батерии с една ръкохватка в двете ученически тоалетни, ремонтирани са и всички ВиК батерии както в помещението пред столовата.

Отново бяха закупени карти за онагледяване на учебния процес по различни предмети.

Правените през годините рисунки в класни стаи частично бяха реставрирани от техния автор Виктория Шидерова /отново безплатно/.

Подготвени бяха подаръчни комплекти за всеки един ученик, като предметите бяха подредени в личните им гардеробчета.В подаръка имаше минерална вода, тоалетна хартия, пакетчета мокри и сухи кърпички, с парфюм кърпичка, химикал, а за първи клас и хавлиена кърпа.

Предстои подмяна на счупени цигли на покрива на сградата. Средствата и материалите са осигурени.

Работи се и по други дейности и намерения…

Т. Трифонов,
септември 2014 година

Послеслов:

Изказвам сърдечна благодарност на фирмите, с професионалната помощ на които станаха факт изброените по-горе реалности: “Земя 96” ООД, град Шумен, общинско звено „Паркинги и гаражи” гр. Шумен, г-н Милен Ботев, финансист от МОН град София, „ММС 88” – ООД град Шумен, фирма ГИГ 58 град Шумен; фирма „Никром – тръбна мебел” от град Ловеч и най-вече на обслужващия персонал – жените и училищния майстор. Свое участие и заслуга имат и дежурилите през лятото колеги.

Т. Трифонов, директор

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and