ПРИМИЕРАТА НА ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА (НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК)

Миналата учебна година сестра Мария-Агнес подготви и представи също на английски език кратка пиеса. Ето, че се случи нещо подобно. Старши учител Гергана Гроздева, преподавател по английски език и изобразително изкуство, заедно с ученици от среден етап няколко месеца подготвяха тази премиера. Течаха репетиции след часовете във времето за отдих, готвеха се декори, събираше се реквизит…
Изготвен беше красив и ангажиращ вниманието афиш. В него беше посочено, че представлението ще е в местното читалище, но проблеми с част от покрива, точно над сцената, промениха първоначалните ни намерения.

Въпреки, че мястото не беше напълно достатъчно, това, което на 14 юни публиката – ученици, родители, роднини и сестри от манастира видя, надмина всички очаквания!

Тези момичета и момчета, направлявани от режисьор и постановчик – г-жа Гергана Гроздева и подпомогнати от сестра Мария-Агнес направиха пиесата интересна и достъпна… Те така се бяха вживели в ролите си, че и без успоредния превод на слайдове, проектиран максимално синхронно на екран от сестра Агнес, публиката съпреживяваше и се вълнуваше с тях!

Спешна операция дни преди премиерата извади временно от строя Олджай Тюркянов. Затова бързо беше привлечен дубльор, а като такъв много добре се справи Андриян Стефанов от седми клас.

Въпреки проливният дъжд, като публика присъстваха сестрите от манастира – Мери Клеменс от Намибия, Бернадет от България, Дижанира от Бразилия и Мария-Агнес от Филипините. По-късно някои от тях споделиха снимки, за да станат те достояние на други техни приятели… далече зад границите на България!

Малко повече от половин час продължи постановката! А после, после имаше много ръкопляскания, поздравления, много снимки за спомен, раздаваха се и автографи! На един афиш младите ни артисти – самодейци, сложиха и подписите си за да останат за историята в училищния музей!

Но след като въпреки желанието ни не можахме да осигурим видеозапис, снимките си остават най-категоричното доказателство!

Поздравления за инициативата, за хрумването, за усилията, за подготовката, за „влизането в ролите”, за съчетаването на преките с допълнителни ангажименти!
Нашите самодейци напълно заслужиха признанието ни!
Има снимки и от генералната репетиция на малките артисти!

Юни, 2016 година
Един от присъствалите, Тихомир Трифонов

Повече снимки може да видите в нашата Facebook страница!

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and