ОЩЕ ЕДНА СБОРНА НОВИНА С МНОГО И РАЗНООБРАЗНИ СНИМКИ

В тази наша, поредна новина, ще засегнем 20 неща, в които по различни начини и различно време са участвали и наши ученици.

По време на специално организирана екскурзия, наши ученици от три класа на 19 февруари 2024 г. взеха участие в тържеството пред паметника на Апостола на Свободата, Васил Левски в гр. Шумен. Всеки ученик, в края на ритуала, имаше възможност да поднесе стрък цвете в знак на своята лична признателност. Направена беше и обща снимка за спомен.

Втори момент от тази полудневна екскурзия на ученици от четвърти, пети и шести клас беше и посещението и разглеждане на РБ „Стилиян Чилингиров“. Там учениците ни разгледаха хранилищата на книгите, посетиха детския отдел, направиха си снимки и на единствения по рода си аквариум в библиотека…

Тази учебна година по НП „Заедно в изкуството и спорта“ в училището имаме сформирани две групи – по волейбол с ръководител Ивелина Дойчинова и по народни танци с ръководител Даниела Господинова. Като част от дейностите, финансови средства бяха отделени за народни носии, обувки, спортни екипи и облекла, маратонки. Направени бяха снимки за спомен на младите ни волейболистки и танцьори. А екипите и двата вида носии наистина са прекрасни и учениците ни с гордост и удоволствие обличат.

Тук ще можете да видите снимки и от подредени изложби в училището ни за 19 февруари, за първи март и за 3 март! По тези поводи бяха подредени и кътове с книги и рисунки.

На 1 март настроението на всички ни беше приповдигнато. А през удълженото голямо междучасие във фоайето след входа беше организирано тържество „2 в 1“. То беше посветено на 1 март, идването на Баба Марта и предстоящия Национален празник – 3 март! Първо бяха наградени отличниците през м. февруари по човекът и природата, биология, физика и химия. Те получиха еднократна награда от 50 лв., със средства, осигурени от наш бивш ученик и дългогодишен дарител, Цветан Кикиндонов. След кратката програма беше разиграна и томбола с имената на всички наши ученици. Наградите бяха 20 броя български знамена с дървена дръжка и с размер 90 на 60 см. Много емоции и радостни възгласи имаше след всяко теглене и получаване на поредния ни национален флаг.

Също на 1 март, но в ранните следобедни часове, на делово посещение в училището ни бяха проф. Христо Христов, кмет на община Шумен и проф. Светла Станкова, зам.-кмет по образование и култура. За това тяхно идване имахме отделна новина и затова тук повече тази тема няма да я засягаме.

На 1 март от 17 ч. в концертната зала на обновения Младежки дом в гр. Шумен на кратко тържество бяха наградени призьорите в отделните направления от конкурса „Пижо и Пенда“. За наша радост отново имахме наградени, този път наградите бяха шест, в това число и за групата за ресурсно подпомагане с ръководител Светла Димитрова. Ето и имената на наградените ни ученици – Християна Цветанова, Йордан Миленов и Емил Светлов от шести клас и седмокласниците Вероника Светлинова, Надежда Радостинова и Белослава Богомилова.

В тази новина ще можете да видите и написаното в книгата за впечатления от професор Светла Станкова, зам.-кмет на община Шумен, както и от кариерен консултант Румяна Димитрова.

8-ми март беше отбелязан подобаващо, с общоучилищно тържество, а след това с почерпка от страна на колегите – жени от колектива. Тържеството ще остане и със следния факт, това беше първата официална изява на танцовата група по НП „Заедно в изкуството и спорта“. Те изиграха научения танц – ръченица, пред многобройната публика, която по достойнство оцени изпълнението им.

За да бъде интересно на нашите ученици поканихме известен илюзионист и фокусник от гр. Варна, с творческия псевдоним „Леман“, който се изяви пред двете училищни степени. И този път за учениците това беше безплатно, а видяното много ги изненада, силно впечатли и удовлетвори.

След няколко дни предстоеше и родителска среща, с основна цел отчитане резултатите от първия учебен срок. И пред тях нашия гост от град Варна се изяви с успех, като номерата му бяха съобразени с аудиторията – възрастни хора. А родителската среща продължи и с втора част, в Актова зала №1, като присъстващите бяха запознати с резултатите от първия учебен срок, бяха направени и други съобщения.

Организирането на безплатни екскурзии до различни интересни забележителности, места и обекти за нас е „масова и честа практика“. Така беше и този път. Всички наши ученици, организирано и с транспорт, посетиха, разгледаха и участваха в различни дейности в къщата музей „Панайот Волов“ в гр. Шумен. На всички им беше интересно и полезно, като голямата заслуга за това има уредника Милена Георгиева.

Част от случилото се в училището през този период от време беше и представянето на интерактивен проект пред учениците от начален етап. Това по интересен начин направи бившата ни наша ученичка – Стефани Димова. А името на този проект е „Животът е на първо място“.

В два поредни вторника, 19 и 26 март, по план ни гостува кариерен консултант Румяна Димитрова от ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ гр. Шумен. Тя имаше часове и занятия с ученици от трети до седми клас, като логично специално внимание беше обърнато на работата със седмокласниците. Всички останаха много доволни от видяното, чутото и направеното, в това число и участие в интерактивни игри и др.

Обучението по БДП за пети, шести и седми клас приключи с провеждането на състезание-викторина между отборите на тези класове, като те бяха съставени от по четирима представителя. Това се случи на 26 март в час на класа във вторник. Поздравления заслужават състезателите, които показаха много знания, но и класните им ръководители и преподавалите по БДП.

Спортът карате шин киокушин има дългогодишни традиции в с. Царев брод и нашето училище, които бяха възстановени и продължени през последните години. На регионално състезание в гр. Русе през м. март три наши момичета са се представили много добре и успешно. Момичетата са от трети клас, като Азра Шинаси и Деница Галинова са завоювали златни медали, а Есин Кенанова – сребърен медал. За тези си успехи те бяха наградени и с парична еднократна стипендия в размер на 50 лв.

В края на снимките в тази сборна новина може да видите сканирани грамоти за успешно представяне на наши ученици в различни състезания и олимпиада КИНГС БЪЛГАРИЯ.

Това бяха част от акцентите в живота на училището, а и извън него на нашите ученици. Интересно, полезно, престижно и авторитетно!

Февруари, март и април 2024 година

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and