ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО И НА УЧЕНИЦИТЕ НИ

Във всяко едно училище животът, ежедневието на учениците е пъстър, понякога сложен, но в никакъв случай не е случен и безинтересен. Така е и в нашето даскало!

В раздела за екскурзиите в Годишния план на училището сме заложили през тази учебна година повече екскурзии и определено ще ги реализираме. Но има и такива, които понякога се случват непредвидено, ненадейно! За два такива повода ще стане дума в тази кратка новинка.

Както знаете, нашето училище беше едно от двете в община Шумен, в които пилотно бяха сформирани и действат Детски полицейски управления. Затова, когато получихме покана да заведем наши ученици на демонстрации по повод празника на полицията много не се колебахме. Учениците от пети клас, екипирани с нарочно изготвените по този проект шапки и сигналните жилетки от предишен проект „Детска полицейска академия” бяха тези, които получиха възможност да наблюдават подготвените от каратистите към ЦПЛР „Хан Крум” и спецполицаи демонстрации. Интересът беше голям, а любопитните – много.

През м. ноември и част от декември в Шумен в РИМ гостува интересна изложба от гр. Бургас – „Подводен свят”. Петокласниците бяха първите, които съчетавайки посетиха тази изложба. А имаше какво да се види, изложбата беше много добре аранжирана, табелки информираха за морските обитатели, намиращи се в големите аквариуми. На излизане не беше пропусната и възможността да се разгледа 3 Д виртуалната реалност със специални очила, която домакините от музея ни предложиха. Желаещите можеха да си закупят картички и магнитни стикери, отнасящи се до изложбата, но и до многото исторически забележителности, с които шуменския край е пребогат.

В продължение на няколко дни, организирано, с училищен превоз и заплащане от бюджета на училището всички наши ученици имаха възможност да посетят тази наистина много интересна, полезна и образователна изложба. Помогнахме с осигурен и заплатен превоз и на децата от детската градина в село Царев брод също да я посетят.
Понякога съвпаденията са и неочаквани, но и полезни. По времето, когато бяхме планирали и осъществихме тези полудневни екскурзии, във военния факултет имаше демонстрации на различни видове бойна техника. Случи се така, че ученици от две от групите успяха да посетят и да разгледат тези толкова интересни, не само за малките оръжия. Снимките са много показателни за това!

По това време течеше и т. н. „Седмица на голямото четене”. Тя беше отбелязана по различни и оригинални начини в различните класове и часове. Тук ще споделим за драматизация на любима приказка, която петокласници показаха пред първокласниците и своите съученици. В различните герои са бяха превъплатили Александър Валериев, Мелек, Елиф и Юскан.

Както всички наши бивши и настоящи ученици знаят, ежегодно, в някой от първите учебни на месец септември си правим снимки по класове и обща на училището. По-късно тези снимки се ползват нееднократно – желаещите ученици могат да си ги закупят, след обработка класните снимки се ползват за табелки за врати, за глави за индивидуални календари по класове, а общата за постер на винил. Новите календари вече с по стаите и се ползват, а тук за да станат достояние на повече хора ще споделим техните „глави”.
За още много други неща, случили се през вече отминалия първи учебен срок може да се разкаже и сподели! Но не това е целта на тази поредна наша новина, животът е толкова пъстър и разнороден, че не всичко може да се постави в рамки или да му се даде гласност! По-важното е, че и при нас е интересно, а в тези случаи и полезно! Правим си го заедно, понякога планирано и организирано, друг път случайно и малко инцидентно!

До скоро, до следващата ни новина!

Тихомир Трифонов

 


From ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО И НА УЧЕНИЦИТЕ НИ. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 2/14/2018 (51 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and