ОТНОВО Е 24 МАЙ…

Като част от включените и посветени на патронния ни празник и 95-тата годишнина на училището инициативи и тържества, 24-я неделен  ден на месец май събра в двора на училището много ученици, техни родители и роднини, хора от Царев брод и съседните населени места.

Празничните усмивки, цветя, новите дрехи, благопожеланията, хубавата и подходяща музика… бяха предпоставки, които гарантираха доброто настроение на всички…

Може би най-притеснени и развълнувани бяха първокласниците! Предстоеше след края на тяхната изява те да получат първото си удостоверение за вече завършен първи клас, както и личен бадж, гарантиращ принадлежност към „строя на училището”, както и други неща, поставени в найлоновото джобче!

Но преди това програма ни поднесоха каките и батковците от по-горните класове – имаше песни и стихове…, под ръководството и с помощта на старши учител Каролина Георгиева, преподавател по БЕЛ и старши учител Нина Чендева, преподавател по музика.

Дни преди 24 май дойде и друга прекрасна вест – носител на наградата на своя випуск в ПГ по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт в гр. Шумен е бил определен бивш наш ученик – Анъл Ахмедов Мухсинов от с. Царев брод. На тържество в община Шумен, проведено на 22 май, г-н Кр. Костов поздрави всички носители на подобна награда от всички учебни заведения, в които има завършващи дванадесетокласници.

Анъл Мухсинов беше поканен и присъства на нашето тържество. Той сподели какви чувства го вълнуват, къде смята да продължи обучението си и благодари на своите учители – първи учител и класен ръководител в начален етап – ст. учител Цветалина Велкова и класен ръководител от V до VІІІ кл. старши учител и възпитател Мирослав Илиев. Завършената професия на Анъл е „Програмист”, специалност „Програмно осигуряване”.

След много доброто представяне на първокласниците, благодарение и на техните преподаватели – класен ръководител старши учител Стефка Ванкова и старши възпитател Теменужка Христова, директорът на училището връчи удостоверения за завършен първи клас, както и личен бадж и други неща… за ползване и спомен, а и за почерпване… Имаше и традиционните снимки за спомен с малките герои и техните най-близки роднини!

Родителите се бяха погрижили и за подаръци и почерпка, която се случи в класната им стая…

Така, почти неусетно изминаха два часа време, в което беше отдадена почит на първоучителите и духовни покровители на Европа Константин Кирил философ и неговия брат Методий. Това пролича и в подбраните, подготвени и прочетени текстове, които прочетоха ученици и водещият тържеството.

Месец Май, лето 2015

Т. Трифонов

Още снимки може да видите на нашата Facebook страница.

 

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and