НОВ СПОРТЕН УСПЕХ, ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА

Стотици ученици от Шумен и село Царев брод се включиха в 54-ото издание на най-старото спортно състезание у нас – кроса „Златна есен“.

463 ученици от 3-ти до 12 клас от 16 училища бягаха на 3 октомври в най-старото лекоатлетическо състезание в Шумен крос “Златна есен”. Надпреварата по традиция се проведе по алеите в

Градската градина, а участниците, разделени във възрастови групи и пол, бягаха 250 м., 500 м и 1000 м. За поредна година в това състезание участваха и наши ученици, това бяха 16 лекоатлети.
В отборното класиране при началните училища купата за първото място спечелиха учениците на НУ “Илия Р. Блъсков”, купа за второ място заслужи отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с.

Царев брод. При основните училища първи са възпитаниците на II ОУ “Д-р Петър Берон”, при средните – победители са лекоатлетите на СУ “Панайот Волов”.

С най-много състезатели и тази година се представи СУ “П. Волов” – 110 и спечели Купата за масово участие. При началните училища купа за масовост получи НУ “Княз Борис I”, а при основните – II ОУ “Д-р Петър Берон”.

В индивидуалното класиране при ученици 3-4 клас победители са Далия Петрова от “Свети св. Кирил и Методий” Царев брод и Павел Христов от II ОУ “Д-р Петър Берон”.

Най-бързи при децата 5-6 клас бяха Сияна Янкова от СУ “П. Волов” и Александър Крумов от II ОУ.
Първи при учениците 7-8 клас са Христина Йовчева СУ “П. Волов” и Желю Митков от ПГССХТ.
Аделина Павлова от СУ “Йоан Екзарх Български” бе недостижима при девойките 9-12 клас и с голяма преднина за поредна година спечели кроса. При юношите участниците бяха разделени в две серии и класирането се направи по време. Най-бърз по трасето от 1000 м бе Атила Расим от СУ “П. Волов”, завършил за 3,25.1 минути.

С крос “Златна есен” бе открита и учебно – спортната година в Ученическа спортна школа “Хан Крум”. Преподавателите в школата бяха съдии по трасето и се грижиха за безопасността на участниците. Здрава, успешна и присъствена година пожела на колеги и школници директорът на УСШ Людмила Любенова.

Много успешно се представиха нашите лекоатлети на крос “Златна есен 2023” днес, 3 октомври. Ето снимките на призьорите – Далия Анелиева от четвърти клас, първо място и златен медал, Дилара Ердинчева от шести клас, на второ място и сребърен медал и Бирсен Бюлент от четвърти клас – на пето място. Комплексно за основни училища отборът ни е на второ място и затова е връчена купа.

Поздравления за всички участници и за треньорът Мирослав Илиев и другия ръководител – Маргарита Петрова. Всичките ни петнадесет състезатели бяха с новите екипи, които много им отиват и са стилни и красиви. А провежданите тренировки под ръководството на г-н М. Илиев отново дадоха добри плодове, което може само да ни радва. С труд и упоритост се постигат такива успехи…

Царев брод
Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and