И ТОВА СЕ СЛУЧИ НА ПЪРВИ МАРТ!

По покана на инж. Стефан Живков, кмет на с. Царев брод, на 1 март на посещение в училището в село Царев брод бяха професор Христо Христов, кмет на община Шумен и професор Светла Станкова, зам.-кмет на община Шумен.

Замисълът и целта на посещението бяха те да се запознаят с материалната база, а също така да видят в работна обстановка какво и как се случва в този първи ден на месец март! Както подобава гостите бяха посрещнати сърдечно от група наши ученици, включени в НП „Заедно в изкуството и спорта“ – волейбол с ръководител Ивелина Дойчинова и народни танци с ръководител Даниела Господинова. Гостите бяха почерпени с парченца вкусна баница, а младите ни танцьори ги поздравиха с едно хоро.

Разгледани бяха кабинети, класни стаи, фитнес залата, училищният музей, училищната библиотека с читалня, Актова зала №2, ателието по изобразително изкуство, компютърния кабинет, кабинета по музика и мултимедии, „гнездото на осите“ (учителската стая), коридори и фоайета… Цялата обстановка в училището, интериора, срещите с учениците и колегите в посетените стаи, самият факт, че днес е Първи март, че на гости ни е Баба Марта, направи така, че усмивките да бъдат многократно и продължително на лицата на всички…

В дирекцията се проведе и работна среща, като бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес.

На този празничен и усмихнат ден се случиха още и следните неща: подредени бяха две изложби, за 1 март с много мартенички, картички и изделия с оригинални хрумвания, както и за 3 март, в навечерието на нашия Национален празник. Те бяха аранжиране във фоайето след входа.

Преди обяд, през удълженото голямо междучасие всички се събрахме за кратко тържество за тези два повода, разиграна беше томбола с подаряване на 20 бр. български знамена с дръжка, а първа публична изява имаха и малките танцьори, включени в НП „Заедно в изкуството и спорта“ с художествен ръководител Даниела Господинова.

След обяд, в концертната зала на обновения Младежки дом, от 17 ч. се състоя и награждаването по категории на участниците в поредния конкурс „Пижо и Пенда“, организиран от ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ гр. Шумен. Но за всичките тези неща ще има отделни новини, подкрепени със снимки за историята на училището.

Месец март 2024 година

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and