ЗА ПАТРИОТИЧНОТО ВЪЗПИТАНИЕ… И ПО ПЛАН

И тази година по повод патронния празник на училището на заседание на педагогическият съвет беше приет план с инициативи, мероприятия, конкурси, екскурзии и събития.

В него са и четирите неща, за които тук ще стане дума. В края на м. май демонстрация пред нашите ученици показаха реконструктури от Исторически парк край с. Неофит Рилски. С тях беше и нашата бивша ученичка, Ивелина Петрова, която живее и работи там като амазонка. Всичко видяно и показаното, демонстрирано, учениците и колегите много харесаха и бяха впечатлени. Направени бяха много снимки, включително по класове с батковците и какичката. А уменията и показаното в „боевете“ ще се помнят от нашите възпитаници… Много пожелаха да станат като тях след време…

В Актова зала №2 се проведе среща – литературно четене с носителя на голямата награда на община Шумен за 2022 г. за поезия – Татяна Карова – Гинева. За много от учениците ни от средна степен това беше първи контакт „на живо“ с писател и поетеса. На желаещите г-жа Карова подари стихосбирки със свой автограф. А наша ученичка, Надежда от шести клас се осмели да прочете свои литературни опити.

В навечерието на 2 юни, Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България, отново наш гост беше родолюбеца и патриот Искрен Красимиров от фондация „НЕзабравимата България“. Спектакълът му беше посветен на Ботев и на още много наши революционери и герои. С голям интерес учениците гледаха, слушаха и бяха съпричастни към изявата на бате Искрен. Като част от срещата беше и участието на наши ученици. Всичко това много се понрави и близкия контакт беше факт! И този път желаещите можеха да се снимат с нашия гост и да си вземат автографи.

Контактите ни с представители на Исторически парк са здрави и отдавна. Затова когато ни се откри възможност да разпространяваме безплатния седмичник „Красиво Ветрино“, въпреки транспортните и логистични трудности, ние не се поколебахме.

Вече месеци наред получаваме и раздаваме на възлови места в с. Царев брод по 25 броя от този вестник, който вече е с тираж от 12 000 броя. Това с удоволствие и желание правят лелките Виждан Адилова и Нехире Басри.

Ето така, с реализирането на тези инициативи, ние продължихме да работим за патриотичното възпитание на нашите ученици. А така реализирахме и част от заложените в приетия план инициативи.

Август, 2023 година
Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and