Aко не искате да сте болни

Aко не искате да сте болни, говорете за чувствата си, бъдете искрени, вярвайте и се смейте!
От
 Lifetime Editor
Ето какви са съветите на изестния бразилски лекар, учен и педагог Драузио Варела, за да живеем здрави, в мир със себе си и пълноценно:

„Говорете за чувствата си: Скритите и потиснати емоции и чувства ще завършат с болести.
Убедете се: Бъдете искрени и споделяйте вашата болка, тайни и грешки. Бъдете свободни!
Хората, които потискат чувствата си, страдат от гастрит, язви, лумбална болка, болки в гърба и дори рак.
Вземайте решения: Неизчистеният от въпроси човек остава в съмнение, в тревога, в страдание. Нерешителността натрупва проблеми, тревоги и агресии. Човешката история се състои от решения. За да знаете как да решите, е важно да знаете как да се откажете. Да знаеш как да губиш предимства и ценности, за да спечелиш други. Нерешителният човек страда от нервни заболявания, стомашни и кожни проблеми.

Намирайте решения: Отрицателните хора не намират решения и така увеличават проблемите. Те предпочитат да се оплакват, да клюкарстват, да бъдат песимисти и да гледат всичко през черни очила.

По-добре да запалиш клечка, отколкото да съжаляваш за мрака! Ние сме това, което мислим. Негативната мисъл генерира отрицателна енергия, която се трансформира в болест.

Престанете да живеете според външния вид: тези, които скриват реалността, се преструват. Те искат да създадат впечатление, че са прави, да поставят себе си в пози и да изглеждат съвършени, добродушни в очите на околните… Тези хора са лъскави отвън, но с малки корени отвътре… А съдбата им е аптеката, лекарят, болката.

Приемете себе си такива, каквито сте: Самоотблъскването и ниското самочувствие само ни накарат да се отчуждаваме както от самите себе си, така и от другите. Който не приеме себе си, е завистлив, ревнив, разрушителен. Да бъдеш такъв, какъвто си, всъщност е сърцевината на здравословния живот.

Доверявайте се: Тези, които нямат доверие у другите, имат и липса на комуникация, стават затворени и изолирани от света около себе си. Това създава нестабилни и плитки взаимоотношения. А без доверие, както знаем, няма връзка и вяра.
Смейте се: Доброто чувство за хумор възстановява здравето и води до дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да подобри средата, в която живее. Смехът и хуморът предотвратяват посещението при лекар. Щастието е и здраве, и терапия, запомнете това!“

източник: http://www.dama.bg

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and