8 март е!

Старо правило е, че който умее добре да работи, трябва и добре да умее да се весели! А празничният повод, 8 март, празник на половината човечество, на толкова много момичета, девойки, жени, майки, съпруги и дами на възраст „колко добре изглеждате” е налице!

За празник, като на празник! Подготовката беше започната и реализирана няколко дни по-рано, закупени бяха и „живи цветя” – зюмбюли и иглики в красиво опаковани саксии очакваха своите бъдещи притежатели – нежната половина от нашия задружен колектив (ако трябва да сме съвсем точни, в процентно съотношение мъжете сме много по-малко, но… това в случая не е важно)! Поръчани бяха различни сладки и солени изкушения, а с общи усилия и старание масата беше подредена, а „резервите” останаха да чакат своя ред в съседната стая.

Ден преди осми март, вчера, сряда бяхме приятно изненадани с едно повече от голямо дарение. Получихме от Италия два палета със стоки – всеки със „само” по 300 кг. Предметите в тях са и много и различни, но за това като новина и събитие, като огромно дарение ще пишем в друга новина. Тук ще отбележа кои са дарителите: това е бивша наша ученичка, омъжила са в Италия, а дарението е обща идея, реализирана от нейния съпруг, който е собственик на рекламна агенция. Имената на тези хора, които заслужават едно огромно „благодаря” от името на цялата училищна общност са: Ивка Минчева и Renato Vitolo. Те са от Palo, Itali. А да се запознаем семейството дойде на осми март, направихме си и снимка, като зад нас се виждат част от многото кашони (за да бъдат пренесени от палетите на втория етаж с голямо желание помогнаха момчета от по-горните класове, за което и бяха подобаващо почерпени).

За удълженото голямо междучасие част от направените и публикувани снимки красноречиво говорят! На поканата ни да споделим този международен празник се отзоваха заместващата ресурсен учител гъркиня по народност, както и сестрите от католическия манастир в селото – сестра Надя (България), пристигналата вчера за седмица от Туццинг сестра Рахел (Германия), сестра Мери Клеменс (Намибия), водени от сестра Елизабет (Германия), престоятел на това богоугодно заведение. В непринудената обстановка, в присъствието на нашите чаровни, някак си по-лъчезарни и усмихнати колежки, след кратък поздрав и на музикален фон почерпката започна. В отговор на шеговита покана (може би германците по-малко разбират от нашите шеги…) да ни посвири на своята дървена флейта, сестра Елизабет като едно младо момиче бързо притича до манастира и се върна не с една, а с три по размер флейти. После… после бързо беше сформиран дует, разпънато нотното столче и … концертът започна! Наистина беше красиво да се гледа и приятно да се слуша! Разяснено ни беше и по-какво се различават видовете флейти и т. н.

А масата, въпреки отказ от диети в този ден и неползване на кантар, си оставаше все така пълна! Така беше до края на работния ден, но утре ще продължим, като се добавят и резервите! Така де, за такъв празник бива!

Целият ден беше „всичко е точно”! Колежките получиха много цветя, в букети и в саксии, много поздравления, много усмивки!
Честит празник, мили дами! Както обещахме, не всички снимки са публикувани! Не, че имаше нещо лошо, но… така е по-добре, нали!

За историята – 8 март, лето 2018-то
Тихомир Трифонов

 


From 8 март е!. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 3/08/2018 (15 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and