6 неща, които трябва да избягвате на работното място

Всеки един от нас иска максимално да се възползва от работния си ден и да бъде продуктивен, но някои лоши навици ни пречат да го постигнем.

Ето някои от тях:

Постоянно проверявате Facebook

Безспорно социалните медии се превърнаха в неразделна част от корпоративния  маркетинг и играят важна роля в комуникацията с клиентите. Разглеждате снимки в    Instagram и наваксвате с Facebook новините? Това само може да ви разсейва в работно време. “Използвайте услугата website blocker,  която ще блокира достъпа до личните ви сайтове, както на компютъра, така и на  всички мобилни устройства, които може да носите с вас”, съветва Анилис Хенууд, маркетинг специалист във Virtual Forge Inc.

Работите до късно

Отдадеността в работата е от голямо значение, но работейки 24/7 това може да доведе до претоварването ви. Не си позволявайте да идвате твърде рано в офиса  или пък да оставате на работа до много по-късно, отколкото всъщност е необходимо. Ако сте достатъчно фокусирани в нормалните работни часове, ще ви е по-лесно да свършите с всичките си задължения и няма да е нужно да оставате извънредно.

Не си правите списък със задачи
Ако разчитате на това, че ще запомните всяка една задача, която трябва да свършите, отсега да знаете, че пропускате нещо. Дори, ако имате силна памет, все пак можете да се случи да пропуснете нещо или да не подредите задачите приоритетно. Хенууд препоръчва да използвате подходяща мобилна апликация, която би ви помогнала да следите изпълнението на задачите и която ще актуализира постоянно вашия списък със задачи.

Пропускате обедната почивка
На всеки се случва да има дни, в които отделянето на време за обяд изглежда напълно невъзможно. Но когато не успявате да презаредите, ще забележите че ставате по-непродуктивни. Затова намирайте време да се откъснете от работата и да хапнете здравословно. Експертът твърди, че консумирането на вредна храна би имало обратен ефект и е възможно да ви накара да се почувствате по-изморени.

Не контактувате с колегите си
Не е нужно да сте големи приятели с колегите си,  но е от значение да си побъбрите с тях в обедната почивка или да изпиете кафето си в тяхна компания. Когато се изолирате, може да изгубите връзка с вашата цел и мотивация. Освен, че ще се чувствате самотни, това ще понижи настроението ви, както и ще намали продуктивността ви.

Не се осмелявате да потърсите помощ
Ще има моменти, в които няма да можете да се справите с нещо. Когато сте изправени пред определена трудност, има три варианта – да налучкате решението, да оставите работата си несвършена или да се обърнете за помощ към някого. Не се опитвайте да се справите сами, защото рискувате да си създадете по-големи проблеми. Просто потърсете помощта на някой ваш колега – шансовете той да се отзове са големи.

*По статията работи Десислава Бежева

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and