15 СЕПТЕМВРИ – ПОРЕДНО НОВО НАЧАЛО!

Отново е 15 септември, отново този ден е едно ново начало на поредната нова учебна година – 2023-2024! Преди да дойде този ден течеше усилена подготовка – репетиция за програмата,

подготвяне на сценария, поръчване и получаване на допълнително количество учебници за нови наши ученици, поръчване и получаване на учебни помагала, подреждане на подаръците в шкафчетата на учениците, изготвяне на плакат за тържеството, организационни въпроси и много други…

Ромолящият дъжд направи така, че всички в двора да влязат в сградата и да изчакат докато той спре и след това отново да заемат своите места.

Тържеството както винаги беше вълнуващо и интригуващо, като се проведе в двора на училището, а стъпалата бяха сцената, на която се изявяваха учениците. Преди това, за поредна година беше поканен клоун, бати Благой, който със своите изпълнения и игри включи десетки от нашите ученици и така градусът на настроението беше повдигнат.

Началото беше с изпълнение на химн на Република България и Химн на Шумен.

Отец Иван беше този, който поздрави всички присъстващи, каза красиви напътствени думи, а след това и поръси със светена вода много от присъстващите.

С ръкопляскания и ставане на крака бяха посрещнати първокласниците, водене от старши учител и класен ръководител Цветалина Велкова и новоназначената като учител на ГЦОУД Шенай Караманова. Последва интересната и емоционална блок програма от наши, основно местни ученици. Имаше стихове, подходящи песни, включиха се с рецитиране, за първи път пред толкова хора и част от първолаците. Малката третокласничка Азра Шинаси, която отскоро се учи да свири на акустична китара, изпълни успешно „своя номер“ – френска песен. Прекрасно изпя народната песен „Хайде, либе ле“ Диана Димова от четвърти клас.

Директорът поздрави и представи учителите, които ще работят с първи клас, като им подари рекламни знаменца. Поздравена беше и присъстващата най-възрастна учителка, пенсионер, работила дълги години в училището, г-жа Павлина Борисова.

Приветствие поднесе и инж. Стефан Живков, кмет на с. Царев брод и председател на Сдружение „Училищно настоятелство“ с. Царев брод. В края на което той покани всички на празника на селото, който предстои да се проведе на 17 септември, неделя.

Сестрите от манастира, в случая три на брой, също бяха наши гости, тук беше и стара наша познайничка сестра Елизабет Бусбах. Сестра Надя поднесе кратко поздравление и представи най-новата сестра от далечна Танзания – Мери Клеменс Муса.

Дойде време и за пускането на големият „букет“ от разноцветни балони с хелий. Това направиха първокласниците със своите учителки. Погледите на всички се насочиха в небето, като вятърът отнесе балоните нависоко и надалече…

Под музиката от песента „Моя страна, моя България“ учениците от първи клас и учителките бяха захранени с погача и мед, минаха под разноцветния и красив венец, арката от балони и влязоха в сградата. В тяхната класна стая, пред техните родители и роднини се проведе първия час, с основна цел представяне, запознаване и показване на учебниците им. Беше интересно, непринудено, приятно и полезно. Всеки ученик познаваше своята буква на дъската и я залепваше където си избере. Получаваше и подарък в пакет. Правени бяха и снимки. Дойде време и за красивата торта и запалването на фонтаните от г-жа Велкова и г-жа Караманова. След това всички бяха поканени в учителската стая за да споделят скромната почерпка с учителите и помощния персонал.

Нека да си пожелаем новата учебна година да е здрава, присъствена, спорна и ползотворна за всички, учители, ученици и техните родители!

16 септември 2023 година

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and