10-те топ неща, които биха искали учителите от родителите

1. Помагайте! Участието на родителите при подготовката за училище е в помощ както на учителите, така и на детето.
2. Осигурете материали и условия за учене вкъщи лична библиотека или списания на разположение. Намерете време и четете всеки ден с детето.


3. Давайте добър пример! Покажете на детето със собствените си действия, че му вярвате, че четенето, че ученето е приятно и полезно. Контролирайте гледането на телевизия, видео и компютърни игри.


4. Окуражавайте детето да дава най-доброто от себе си в училище. Покажете му, че обучението е важно и ценно и че очаквате от него да се справя добре.


5. Ценете образованието и търсете баланс между училищната и извънучилищната активност. Наблягайте на развитието на уменията и знанията, от които се нуждае детето, за да успее в училището и живота.


6. Разпознайте негативните фактори, които оказват влияние върху детето. Работете с него, за да му помогнете да поддържа баланс между отговорностите в училище и поети извънучилищни ангажименти.


7. Подкрепяйте училищните правила и цели. Внимавайте да не подкопавате училищните норми, дисциплина и цели чрез обидни изказвания по адрес на учители, пренебрежително отношение към поставени задачи в училище или следване на противоположни правила вкъщи.


8. Използвайте положителен натиск. Окуражавайте детето да даде най-доброто от себе си, но не го притискайте с твърде високи цели или с много активности.


9. Споделете с учителя. Споделяйте с учителя, ако мислите, че има проблем, докато все още има време за разрешаването му. Не чакайте учителят да ви потърси пръв.


10. Приемете отговорността си като родител. Не очаквайте, че училището или учителят ще изземат ролята и задълженията Ви на родител. Учете децата на самодисциплина и уважение към другите вкъщи. Не прехвърляйте отговорността за усвояването на тези основни навици върху учителя и училището.

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and