ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ ЗА ИВОН!

Благотворителната инициатива в подкрепа на дете в нужда – Ивон от с. Царев брод и с майка Пенка Кондузова, бивша наша ученичка, „акостира“ и при нас. Приехме я присърце!

В продължение на няколко седмици всеки от учениците ни и от колегите можеше да пусне парички, стотинки, метални левчета и книжни банкноти в нарочно подготвена плексигласова кутия. Така ние можахме да изразим своята съпричастност към чаровното момиченце, на което предстои сериозна операция в Австрия, във Виена. Големият проблем е сумата, която трябва да е налична, да се осигури и заплати. Нещо, което за едно обикновено семейство е много сериозно, а често и непосилно…

Прекрасно е, че инициативата „ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ ЗА ИВОН“ се разрастна от само себе си и в нея се включиха много „обикновени хора“, детски градини, училища, читалища, ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“, хор „Бодра песен“ и др.… Организирани бяха благотворителни концерти, коледни базари и др. такива. На 9 декември от 16 ч. в читалището в село Царев брод се проведе концерт с благотворителна идея и цел в подкрепа на малката чаровница. В него взеха участие състави от музикални паралелки и танцьори от СУ „Сава Доброплодни“, танцови състави от с. Велино, кв. Макак, с. Царев брод и др. Преди това е имало и благотворителен базар в полза и подкрепа на каузата на Ивон, като наши ученици участваха масово с изработени предмети и изделия.

За да подкрепим събирането на повече пари, бяха закупени 26 билета за учителския колектив, непедагогическия персонал и за колеги пенсионери. Същото направихме и за десетте момичета и момчета, участници в танцовата група по НП „Заедно в изкуствата и спорта“. Реално това прави нашето участие в размер на 360 лева.

По-късно наши ученици със свои изделия участваха и в базара, който в събота и неделя сестрите от манастира организираха в пенсионерския клуб на 16 и 17 декември.

А събраните от всички наши дарители пари, в размер на 777 лв. и 23 ст. бяха предадени на кратно и вълнуващо тържество на Ивон и родителите и, което се състоя на 20 декември. Подарени и бяха голямо и красиво бяло мече, стенен календар с нейна снимка и подходящ надпис, както и много картички, изработени от наши ученици…

Така и ние проявихме своята солидарност и добродетелност, за да подкрепим лечението в чужбина на лъчезарната Ивон. Всички се надяваме, ще парите ще бъдат събрани, а операцията очакваме и сме убедени, че ще е напълно успешна и полезна.

Декември, лето 2023

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and