ЧАКАНИТЕ ЛАГЕРНИ СМЕНИ ЗАПОЧНАХА

За дванадесети път католическия манастир в с. Царев брод и училището, като две много добре работещи съвместно институции, организират лагер за отдих, обучения и игри.

В красивия, озеленен и добре подреден двор на манастира вече се чуват детски смях, глъч и шум… Започна първата от четирите лагерни смени. Двадесет и пет деца от с. Велино и кв. Мътница са включени в групата, която ще бъде ангажирана от 30 юни, понеделник до 5 юли, събота. Ежедневно децата се извозват с превоз от манастира в 7. 30 ч. и се връщат след 13. 00 ч. с няколко последователни курса.

В тези над пет астрономически часа, по ежедневна програма децата имат занятия по интересни теми и програма, имат и време да рисуват, пеят, да играят на воля, организирано и под контрол. За това се грижат аниматорите Стела Тихомирова от VІІІ кл., Симона Илиева, бивша наша ученичка и сестра Джина Сараза и Дижанира Де Мараис Гарсия.

В дейностите са включени и закуска и обяд, като това става с впечатляващи ред и организация, взаимно уважение и култура на хранене.

Във всеки от четирите поредни петъци от четирите смени, с

ползване на училищния автобус с шофьор Добри Петров, под контрола на старши учител Стефка Ванкова, аниматорите и сестрите,   учениците ще бъдат на еднодневна екскурзия. Това ще става във времетраенето от 8. 30 до около 18. 00 ч. и с посещение на различни обекти, в това число и на условията, които предлага хотел „Корал” в к. к. „Св. Константин и Елена. С нескрито нетърпение учениците се настройват и говорят за предстоящите игри в и около красивия басейн.

По възстановена традиция, лагерната смяна ще приключи в събота в ранния след обяд, като пред поканените родители на децата, те ще покажат част от научените през изминалите дни неща…

Засега запълнени са три лагерни смени, все още има места за последната, четвърта, от 21 до 26 юли. Във всяка смяна са включени по 26 или 27 ученици, като разпределението е съобразено както с броя на желаещите от отделните населени места, така и с ежедневния превоз, който трябва да се осигурява. В първите две смени са основно пътуващите, а в другите са местни ученици. Също по традиция, в последната смяна има и момичета и момчета, които вече учат в град Шумен, но са бивши наши ученици.

За много родители и техните ученици, тези шест дни са много добра и напълно безплатна възможност за организиран отдих и занимания, но и за завеждане на децата им на места, които една част от тях, за съжаления не могат да си позволят.

А взаимоотношенията между две наглед много различни заведения каквито са католически женски манастир и средищно основно училище са нагледен пример, че когато става въпрос за децата, всичко, което се прави за тях и почивката им след поредната учебна година си заслужава усилията.

 

Тихомир Трифонов

1 юли, 2014 година

 

Повече снимки може да разгледате в нашия Facebook профил

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and