ХVІІІ КОКТЕЙЛ В ЧЕСТ НА ДАРИТЕЛИТЕ НИ ЗА 2014/2015 ГОДИНА, ЗА ЗДРАВЕ И БЛАГОПОЛУЧИЕТО НА УЧИЛИЩНАТА ОБЩНОСТ

На 11 септември, петък, в навечерието на поредната Нова учебна година, спазвайки една дългогодишна традиция, се проведе поредното ни тържество, посветено на нашите дарители и приятели. Първите години по-скоро шеговито наричахме коктейл, но с течение на времето тези тържества заслужиха така да се афишират.

В тези случаи си поставяме две основни цели: да уважим, да споделим и да благодарим на тези, които през изминалата учебна година са ни подпомогнали по различни начини, дори и най-скромните такива… За целта се подготвя проект на решение и на заседание на педагогическия съвет се определя ДАРИТЕЛ или ДАРИТЕЛИ НА ГОДИНАТА. Изброяват се и всички останали, които са направили нещо добро, благотворително, на по-ниска цена или като „чиста форма” на дарение. С риск да разочароваме повече от четящите тези редове ще посоча, че пари в брой много рядко са ни били давани или предоставени. Но ние сме доволни и на много други начини и форми: безплатен ремонт, нова придобивка, фактуриране на цената без ДДС /по законен начин, разбира се/, косвени форми на помощ… и др.

Всеки отзовал се, бил досега дарител или нов такъв, винаги ние ценим и уважаваме, правим го и през съответните части от две календарни и една учебна година – в навечерието на други празници, включително и фирмени такива и на физически лица.

Стараем се по време на самото тържество да подарим и изработени мини сувенири или други предмети с рекламен за нас характер, които да напомнят на приятелите ни за нас и съвместната ни работа. Какво ли не сме подарявали – писмено послание във формата на свитък; бутилки с вино от праскови и малини /във формата на „Море от любов”/, но със залепени наши етикети с логото ни; рекламни и „тематично насочени” ключодържатели и много др. Почти винаги има и календарче на училището и детелинка за /за залепване/ за късмет. Тази година скромният ни подарък е ламинирана линийка с рекламно лого на училището от едната страна, а от другата има снимки от историята ни, като идеята ни е периодично да ги сменяме… с нови и други!

От няколко години на определените за ДАРИТЕЛИ НА УЧИЛИЩЕТО подаряваме оригинално изработени шити ленти от подходящ плат, с надпис от фолио върху тях. А, че естетиката и в случая е налице, Вие сами се досещате и знаете!

На ХVІІІ коктейл освен многото наши гости, колеги, членове на настоятелства, представители на местната власт, представители на родителите, на ЦДГ, разбира се и други дарители, имаше и гости – участници. Група от наши ученици поздравиха присъстващите със свои песни и рецитации, за които им благодарим, на тях и на колегите Каролина Георгиева и Стефка Ванкова.

За първи път при нас бяха и колеги директори на основните училища в с. Вълнаре, с. Драгоево, с. Янково и гр. Плиска. Някои от тях, като колежката Марияна Петрова взе участие и в ритуал по запалване на фонтани на прекрасната и оригинална торта. Помагаха и и най-малката гостенка-народна певица, както и син на родител, бил наш ученик преди много години…

Този път гостите бяха три групи, представители на Обединената школа по изкуствата „Анастас Стоянов” от гр. Шумен. Става въпрос за малките народни певици от групата за народни песни „Перуника” с ръководител Русанка Андонова, индивидуалните естрадни изпълнители и чаровните момичета от групата „Малките мишлета”. Благодарим за участието на тези изпълнители, както и на техните ръководители – директор Надежда Милева, Жарина … и Русанка Андонова. За да видят представянето на своите деца бяха дошли и много техни родители, които по-късно станаха и част от участниците във втората част.

Благодарим и на отец Иван и новоназначения за с. Царев брод отец Любомир, които със своето присъствие и работа допринесоха за освещаване на богатата трапеза, както и за спазването на църковни ритуали и традиции.

Имаше време за свободни разговори, както и за танци и хора. За това се погрижи поканения „музикален домакин” Светослав Христов.

Честта да разреже тортата с оригинална форма, надписи и емблема на училището беше предоставена на Росица Василева, ръководител на СНЦ „АлДоРа” /Алтернативи, доброволчество, развитие/ от град Шумен. Именно с тази организация започваме съвместен двугодишен проект, в който ще участваме с целева група ученици, а името е „Мобилен образователно-развлекателен комплекс „Приятел на колела”.

Снимките от поредното тържество ще бъдат подредени в поредния училищен албум. А с част от тях ще можете да се запознаете и Вие чрез тази новина и чрез F страницата ни в училищния сайт.

Септември, 2015 г.

Тихомир Трифонов

 

Поздравления за дарителите

Желая Ви светло утро, мъдър ден и спокойна нощ. Не искам да ви пожелавам злато и сребро, нито пък скъпи бижута или скъпа кола. Искам да Ви пожелая онова, която е най-важно – да вярваш!!! Животът тук е просто временен, но ти го изживей по правилния начин. Имайки това, ще си богат. Бъди радостен, усмихнат, прави добро. Вдигни погледа си от сивия тротоар и погледни шарения ден. И днес има какво да направиш и днес е ден за промяна и ден да проявиш смелост. Още повече днес е специален ден… Днес ние ти благодарим, затова, че си направил нещо добро и за всички нас, за училището ни! Скъпи приятелю, дарител, бъди благодарен на живота, на родители ти за грижата, на приятелите ти за любовта! Изкарай си сега чудесно и запомни, че „Утре“ ще е отново „Днес”!

Обичаме те и се радваме, че сме заедно, съжаляваме за тези, които не са успели да дойдат!

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЕДНА ПРЕКРАСНА ВЕЧЕР!

11 септември 2015 година Тихомир Трифонов

Повече снимки може да разгледате на нашата Facebook страница.

 

[gview file=”https://ou-tsarev-brod.com/wp-content/uploads/2015/10/09.09.-Решение-на-ПС-за-дарителите-09.2015.pdf”]

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and