ХЕЙ, СВЪРШИ СЕ (И) ТАЗ ГОДИНА…

Поредната, 98-ма учебна година, 2017-2018 вече е в историята! В този кратък текст нямаме за цел да повторим или дори да се опитаме да обобщим всичко онова, случило се през тези дни, седмици и месеци… От 15 септември, петък, 2017 г. до 1 юни и 15 юни 2018 г…. Изминалите от фактическия край повече от два месеца ни дават възможност за по-спокойна и обективна преценка, оценка и самооценка…

Все пак ще споделим няколко неща: обективно, тази година е може би най-успешната изобщо за училището ни! Като организация, реализация, липса на „ЧП”, успехи на много наши ученици в различни състезания (в т. ч. и спортни, математически…) и конкурси! За това сме писали и публикували снимки в предишни новини! Безспорно завоюваното първо място на Национално състезание в София на 26 април, т. г. ще остане завинаги като огромен успех! Той безспорно издигна и затвърди високият и реален авторитет на училището ни! Затова реализираното по един прекрасен начин домакинство на 6 юни на заключителното занятие – Детско полицейско управление, с участието на отборите на шест учебни заведения по този пилотен проект беше апотеоз на тази работа в рамките на две календарни години.
Присъствалите в двора на училището много журналисти от различни медии, други ученици – състезатели, техните ръководители, високите гости от община Шумен и ОДМВР и РПУ „на терен” имаха възможност да почувстват живота в училището ни, как подготвяме и реализираме важните тържества и други значими инициативи!
Учебно-образователната работа и резултатите от нея винаги са били в центъра на вниманието ни. Така и трябва да бъде! Ще публикуваме имената на тези ученици, които са завършили с отличен успех и с решение на педагогическия съвет бяха наградени по различни начини – в това число с грамоти и предметни награди!
Отличници: с пълно отличие завършват годината от І клас – Белослава Градимирова, Ивана Василева, Иляй Илханова, Елис Кенанова, Надежда Радостинова и Назлъ Хюсню;
ІІ кл. – Ажда Бейханова, Борис Стефанов, Денис Сунай, Йордан Йорданов, Мелих Хасанов и Славея Филипова;
ІІІ кл.- Даниела Михаилова, Димитър Златанов и Илкан Илханов.;
ІV кл.- Иван Господинов, Джан Ерханов и Иван Господинов;
V кл.: Александър Валериев и Мартин Данов и
VІ кл. – Росица Детелинова.
Други отличници – ІІ кл. – Коста Иванов – 5.90; Максим Иванов – 5.75, Мариела Сашкова – 5.64, Венета Камелиева – 5.55, Галин Димитров – 5.55, Радостин Руменов – 5.55 и Кристиян Антонов – 5.72.; ІІІ кл. – Марина Дончева – 5.90, Метин Ферди – 5.90 и Иван Стефанов – 5.72;
ІV кл. – Румен Радев – 5.90, Илтер Синанов – 5.54 и Серкан Айхан – 5.54.
V кл.: Мелек Орханова – 5.61 и Елиф Ридван – 5.54.;
от VІ кл.; Ева Лъчезарова – 5.92, Пламена Ненчева – 5.85 и Анна Сергеевна – 5.77;
VІІ кл.: Беркай Ерхан – 5.73 и Георги Стоянов – 5.60.
Благодаря на всички колеги, на непедагогическия персонал за ползотворната, коректна и с добри резултати съвместна работа! Леко няма, така беше и при нас! Но резултатите са удовлетворяващи!
Благодаря и на нашите ученици за всичко положително в съвместното ни ежедневие! Много наши гости, случайно отбили се в училището или пък дошли по някакъв друг повод хора често ми задават въпрос, свързан с това – как сме направили така, че учениците ни опазват тази богата и толкова красива материална база! Да бъде нашето училище наистина такова, заслуга имат и нашите момичета и момчета, от девет населени места (не знам как е другаде, но при нас от 113 ученици момичетата бяха само 42).
Годината ще остане в писаната и неписана летопис и с два тъжни факта – през м. октомври 2017 г. след тежко боледуване почина дългогодишният ни колега и бивш възпитаник на училището в село Царев брод Стефан Александров Величков. Същото, но внезапно се случи и с друг колега, учител на група в начален етап. През м. май почина Виолин Радославов Трифонов. През годините често сме се шегували – училището ни никой по свое желание не напуска, ако не се пенсионира или почине. Починали… досега нямаше! Случилото ни натъжи и накара да се позамислим отново за смисъла на живота, а и не само… А в Англия има музей, където е отделено специално място на писателя Лев Толстой и на романа му „Анна Каренина”. По повод кончината на главната героиня чрез самоубийство, отдолу има надпис: „Анна, ты дура, жизнь прекрасен (Анна, ти си глупава, животът е красив…)!” Присъединяваме се към мнението, че ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!
Завърши 98-та, на прага сме на 99-тата учебна година за училището ни! Подготовката и усилено тече и вече е на… финалната си права! Но все нещо ни хрумва, започваме нови неща, става все по-красиво и хубаво, а и новото си е… ново! Много, практични и желани подаръци и предмети вече чакат учениците в гардеробчетата им в коридорите! Но това е друга тема и за нея… в друга новина!

Пазим спомените от радостните и вдъхновяващи случки и моменти от миналата, с нетърпение и вълнение очакваме новата – 2018/2019 година!
А снимките от класните и училищно тържество на 4, 5 и 18 юни са повече от красноречиви! Публикуваме само неголяма част от тях.

Юни – август 2018 година

Тихомир Трифонов
From ХЕЙ, СВЪРШИ СЕ (И) ТАЗ ГОДИНА…. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 9/03/2018 (71 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and