ТЪРЖЕСТВОТО НА 23 ДЕКЕМВРИ

Преди да се разделим в навечерието на светлите празници, Новата 2015 година и началото на Коледната ваканция, при нас имаше както си му е редът интересно тържество.

Гвоздеят беше готвената отдавна пиеса на английски език /със „субтитри” на български от Надя Христова от VІІІ кл./. Много усилия са положили участващите ученици от различни класове и , което е по-важно те не са избирани по знания и успех по този чужд език. Безспор-но огромна е заслугата на сестра Агнес, която в четири дни от седмицата по график работи допълнително с ученици от ІІ до VІІІ кл. по английски език, а в събота преди обяд и с други две група – за напреднали и по-възрастни. Именно с част от тези ученици тя е подготвила и пиесата с тематика Рождество Христово.

Изпълнения имаше и от много други ученици от различни класове, чухме песни, стихове, къде и как се празнуват Рождество Христово и настъпването на Новата година… За последните два повода „на живо” разказаха за Филипините и Бразилия гостуващите ни сестри – Агнес и Дижанира. Чухме поздрави на филипински и на португалски.

В знак на благодарност за прекрасната съвместна работа между манастира и училището в с. Царев брод бяха връчени на директора Поздравителен адрес, оригинален подарък, както и рекламни материали. А за всички ученици имаше и красиво аранжиран, богат пакет с лакомства.

Преди да се разделят ученици и учители и всеки да тръгне към дома си, в подкрепа на празничното настроение бяха и раздадените пакети с лакомства – за учениците от начален етап и отделно друг – за всички ученици от училището. За включените в други два списъка ученици – за социално слаби и от семейства с липсващ родител или родители имаше и още неща… Средствата бяха осигурени от делегирания бюджет и от училищното настоятелство в с. Царев брод.

Приятна ваканция и почивка на всички!

24 декември, 2014 година

Тихомир Трифонов

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and