ТЪЖНО НИ Е!

От днес, 7 октомври, 2014 година, нашата бивша ученичка и любимка, момиче, с което се гордеем – Юнзиле Шерефетинова  вече не е между живите.

След изключително тежко и мъчително боледуване, продължило повече от две години, Юли си отиде от този свят само на 23 години.

Красивото момиче ние ще запомним с много хубави, позитивни неща – с нейната блага и чаровна усмивка, със звънливия и глас, с огромното уважение и респект, с които тя се отнасяше към всички свои учители и преподаватели… Независимо от своята възраст, тя завърши с отличие при нас, в ПМГ ”Нанчо Попович”, започна успешното си следване в ШУ „Епископ К. Преславски” като бъдещ агроном.

Днешната раздяла е тежък удар за всички, които познаваха и обичаха Юнзиле. Но това не омаловажава усилията, помощта, всичко, което толкова много хора направихме за да подпомогнем лечението и. Невъзможно е да изброим имената на всички, но благодарим на лекарите и медицинския персонал в двете варненски болници, в Националния онкологичен център в град София, в Комплексния онкологичен център в гр. Шумен, на нотариус Ася Асенова, на колегите директори от гр. София /на дарилите 40 човека кръв и събрали значителна финансова сума/ и на г-жа Ваня Кастрева, началник на РИО гр. София, на нейните състуденти, на заместник кмета на община Шумен г-н Седат Кадир, на съмишленици от ДПС в лицето на г-н Сюлейман Бакиев и Певат Мустафов; на Бахтишен Салимова от с. Царев брод… С благодарност и към журналистите Цвета Шопова, редактор в програма „Христо Ботев” на БНР в град София и г-жа Зина Соколова от в. „Аз Буки” гр. София.

Не на последно място сърдечно благодаря на всички настоящи и вече бивши ученици, които по своя инициатива, подпомогнати от нас, обикаляха по домовете на много хора от село Царев брод и съседните населени места с кутии за дарение. Ние, учителите на Юнзиле също се опитвахме безкористно да помагаме и подкрепяме нея и семейството и.

От свое име и от името на семейството на Юнзиле, благодаря Ви ДОБРИ ХОРА! Юли със сигурност е признателна за всичко направено!

Юнзиле вече, /може би/ е в един по-добър свят, където тя няма болки и ще може да диша дълбоко и без ужасни усилия!

Защо толкова млади, добри, невинни хора си отиват така… и толкова рано? Много „теории” и разсъждения има!

Важното е, че ще запомним това красиво момиче, една от успешните наши ученички, наистина с много и все хубави неща…

Утре сутринта ще сведем глави в минута мълчание пред снимката ти, а след това с ръкопляскания, ще изразим последната си почит!

 

Сбогом Юли! Ще те помним такава, каквато те познаваме!

 

Тихомир Трифонов,

7 октомври, вечерта

 

“В света има най-малко 10 милиона хора, които ежегодно заболяват от РАК! В момента когато научаваш тази жестока истина и ти казват, че имаш РАК – човек не знае на кой свят се наира… всичко се разлетява то е като вид заметресение 9-10 по РИХТЕР!

Но мигът, в който научаваш диагнозата е само твоето първо изпитание…

Чувстваш се беззащитен, без надежда, изпразнен.. Започваш да си задаваш въпроси като: “Какво да правя?”, “Колко ли ми остава?”, “Как да живея и как да намеря сили въпреки диагнозата?”… Начина ти на живот изцяло се променя”.

31 март 2014

Юли Шерафетинова

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and