ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА…

Всички знаем какво е уникат или бутиково изпълнение. В този случай имам предвид традицията и практиката за изработването ежегодно на единични бройки календари. Така е и тази година. Като се ползват вече направени по друг повод и време снимки се изготвят проекти на глави за календари за всеки един клас. Тази учебна година снимките са правени на 17 септември, като са ползвани и част от атрибутите по спечелен през 2007 година проект за „Ритуализация на училищния живот” – два вида вратовръзки за момчета и момичета, рекламни шапки, ритуалните двустранни шалчета… и разбира се – знамето на училището ни. Направените снимки са подредени в пореден албум, разказващ за историята на училището ни, но те са ползвани и при подготовката на табели за врати по класове, които са поставени в плексигласовите „джобове”. Желаещите ученици имаха възможност да си закупят със заявка от тези снимки на преференциална цена. Ето, че за трети път тези снимки са ни от полза – в случая за глава за календар на всеки един клас. Направени са и няколко други компилации със снимки от вече минали тържества…

Така, всеки клас вече си има работен календар (тройка – минал, настоящ и бъдещ месец), а за глава – тяхна снимка. Въпреки, че календарите са единични бройки, цените им са минимални, защото ги правим при наши приятели и дарители.

Както вече знаете, новото училищно календарче е готово и членовете на училищната общност получиха като безплатен подарък по два броя, заедно с подаръчните пакети, които раздадохме на 23 декември. Нарочно визията му включвам и тук.

За да бъде потвърдена максимата „Спомените са живи” включвам и обработена снимка, правена през месец септември 2011 година.

Чували сме изрази като „Рекламата продава!” Аптекари са споделяли, че в резултат на актуални телевизионни реклами с конкретни медицински препарати, интересът и продажбите към тях многократно са се повишавали.

В случай, като нашия – основно училище, доказало своето водещо място не само в общината и областта, направеният 3 Д магнитен рекламен стикер с логото ни е по-скоро за вътрешна консумация. Всеки ученик ще получи такъв на 21 февруари, вторник, когато в общ час на класа, провеждан по традиция, ще се направи анализ на резултатите от първия учебен срок. Ще бъдат наградени и учениците отличници, както и такива, които не са имали отсъствия (не само неизвинени, а никакви…) през периода. Всеки ще получи и магнитен стикер, направен на изключително ниска цена от наш приятел – дарител от рекламна агенция, с която работим от много години. Ще имаме и за подаряваме по различни поводи и случаи на наши гости, посетители, ръководители, родители и други хора.

Едно актуално за нас лого, изписано и на пано, веднага след официалния вход (горе) – УЧИЛИЩЕ СЪС СТАРИ НОВИ ТРАДИЦИИ! То също ни задължава…, а ползите – те са видни и – в материален, а и в духовен план! Самочувствието идва в резултат на много неща – работа, постижения, окръжаваща ни обстановка, други дейности, много естетика, но и изброените по-горе неща!

До скоро!

Февруари, 2017 година

Тихомир Трифонов

 

 

From ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА…. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 2/20/2017 (21 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and