ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА!

Повече от двадесет пъти със сестрите от манастира сме организирали летни лагери. Обикновено през м. юли, в четири смени, за местни и пътуващи ученици, с екскурзии и посещения на църковни храмове, басейн и др. в последните два дни – всеки четвъртък и петък от петдневните смени. Ковид пандемията прекъсна тази практика и през лятото на 2020 и 2021 г. лагери естествено и логично нямаше.


На ето, че дойде лятото на 2022 година. Макар и само в две смени и само за местните деца и ученици традицията беше възстановена. Това се случи от 8 до 12 и от 15 до 19 август.

Съвместните ни усилия се увенчаха с пълен успех. Смените бяха много добре и обмислено организирани, така те се и реализираха. Много игри, състезания, беседи, драматизации, поход с пикник в петъците, допринесоха за това.

Своята голяма заслуга имат аниматорите: Синем Салиева, Росица Николова, Яница Любенова, Йоанна Германова и Александър Валериев направиха изброените по-горе инициативи, игри и мероприятия възможни. Разбира се, двигател, мотор, инициатор на почти всичко, което се случи беше чаровната и вездесъща сестра Надя Ружина.


Помощ в работата оказаха и образователните медиатори, които работят по програма в училището – Маргарита Димитрова и Нели Попова. От страна на училището беше осигурен и транспорт, училищен автобус за превоза на лагерниците на 12 и 19 август до парк „Кьошковете“.


Можем да добавим, че освен ученици в училището, както и по-големи бивши наши ученици, в смените бяха включени и други деца – момичета и момчета, гостуващи през лятото при свои роднини в селото.


Надяваме се, че догодина ще можем да възстановим лагера отново в четири смени, като ще имат възможност да се включат и много други наши ученици.


Разгледайте снимките за да придобиете по-пълна и нагледна представа за преживените емоции и силни чувства на радост.


Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and