ТОВА СЕ СЛУЧИ НА 31 МАЙ

На 31 май, вторник, при нас (отново…) беше интересно! Завършваха учебната година учениците от втори и трети клас, връщаха се учебници, работеше се по документацията на ученици и училищна такава. Имаше репетиции за тържеството на 1 юни – Ден на таланта и завършването на втори и трети клас.

На тази дата четвърти клас подготвиха, организираха и проведоха своето последно за учебната година, а и за начален етап класно тържество. Мястото беше актовата зала на втория етаж, обстановката тържествена, имаше много гости, цветя, красиви тоалети, искрени усмивки…
На този ден по предварителна уговорка (с ден-два по-рано от първите уточнения) в училището беше и екип на БНТ Канал 1 – от предаването „Денят започва с култура”. Тяхната задача беше да заснемат и подготвят кратък документален филм на тема „Най-добрият учител, когото познавам!” с главен герой, предложен от училищното ръководство – старши учител Цветалина Велкова. Така се получи, че журналистите проявиха интерес и заснеха и част от тържеството на четвъртокласниците.

Всички присъстващи в актовата зала преживяха заедно с порасналите ученици прекрасни минути и моменти. Тържеството беше много добре организирано и реализирано. На екран беше показана презентация от снимки и моменти, случили се през изминалите цели четири години. За самата програма няма да се опитвам да преразказвам, в нея наистина имаше всичко – песни, рецитации, оригинални хрумвания и реализирани идеи, много усмивки и настроение… Най-големият клас в начален етап празнуваше подобаващо – 19 момичета и момчета показаха част от наученото… както през годината, а и въобще!
Беше изказана благодарност за работата и резултатите от нея на класен ръководител ст. учител Галина Живкова и на възпитател Димитричка Йорданова.

Както става в такива случаи имаше и много вълнение, усмивки през сълзи, но удовлетворението надделяваше! За отличниците и за изявили се в спорта и в училищни конкурси имаше различни награди, основните бяха закупени и надписани, подписани и подпечатани книги – художествена литература от известни поредици. Имаше и различни грамоти…, лакомства като индивидуални награди!
За малките ни абитуриенти имаше красива торта, а и почерпка за ученици и техните близки, като това се случи (за последно) в класната им стая. Тези неща бяха осигурени от училището и Сдружение „Училищно настоятелство” село Царев брод.

Резултатът от пребиваването на журналистите в училището ни стана видим и ясен след излъчване на последния от поредицата от десет подобни филма. Това стана на 17 юни, петък от 10. 00 ч. в „Денят започва с култура” – в рубриката „Най-добрият учител когото познавам”. Малко по-късно направихме необходимото този филм да може да се види във Facebook и в YouTube страниците ни към www.ou-tsarev-brod.com. Коментарите и харесванията продължават да се трупат и увеличават… За нас, за мене като директор е радостен факт самото събитие – дадената ни възможност. А колежката Цветалина Велкова се е доказала, успяла в живота и работата си, възпитаничка на училището ни. Този филм, тази изява за нея са един звезден миг, невероятно признание, факт, който трябва да я стимулира и въодушевява месеци, дори години наред… За мене е важно и това, че гледалите и тези, които ще видят този документален филм, ще могат да придобият по-реална представа за нашето училище, за нашия общ дом. Защото едно е да си чул, друго е да са ти разказали, а съвсем друго е да си видял – „на живо” или от „малкия екран”.

Снимките, които бяха направени този ден ще допринесат за документиране духа и фактите на тържеството на четвърти клас, както и заснемането кадри и интервю от журналистите от БНТ.
Май – юни, лето 2016

Тихомир Трифонов, един щастлив директор на едно прекрасно училище – като уникална база, в царството на красивото; като ученици, като колектив и персонал и най-важното – с доказан, с реализиран потенциал!

Повече снимки може да разгледате на нашата Facebook страница!

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and