ТОВА СЕ СЛУЧИ В НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО…

За втора поредна година бяха съчетани няколко повода. Миналата на 21 юни, първият ден от лятото, в най-дългия ден и най-късата нощ, а тази година на 23 юни в актовата зала под небетобяха организирани и проведени интересни тържества.

Основният повод беше поредното награждаване на изявили се ученици в областта на спорта за изминалата учебна година. Това е една сравнително нова училищна традиция, датираща от 2009 година.

Поводът беше разнообразен и обогатен с младежко увеселение в началото на лятото и по повод края на учебната година, с много забавни игри, а тържеството и този път завърши с атрактивна заря.

Този път това не се случи в първия ден на лятото, 21 юни защото изчаквахме да приключат започналите седмица по-рано строително-монтажните дейности. Работеше се за монтирането на четири броя поликарбонови ферми, на 8 бр. стоманени греди. Зеленият цвят на поликарбона е в унисон с преобладаващият цвят в природата, а основните цели са тези красиви покривни конструкции да предпазват седящите на пейките от силно слънце или дъжд при лошо време. Монтирането беше затруднено поради аномалии във времето и приключи ден по-рано, на 22 юни.

А подготовката и по други направления продължаваше. Бяха направени и разпространени красиви, приканващи плакати. Осигуряваха се наградите, подготвяха се дипломите…
Празникът за многото присъстващи наши ученици, бивши такива и много гостенчета на село при баба и дядо и този път се получи. Имаше дисководещ, както и „тамада”, човек, който да води игрите, да е атрактивен и да увлича всички… В ролята на такъв много успешно, за първи път при нас, се изяви Благой Живков. Да поясним, че този младеж, все още средношколец, е син на шоумена Живко Жечев. Редуваха се различни игри, на булдозер, танци, състезания по теглене на въже и какво ли още не!

Сред многото и възрастни гости, родители и роднини на наши ученици, други любопитни хора, бяха и сестра Елизабет от Германия, престоятел на католическия манастир в селото, както и сестра Мери Клеменс от Намибия (активно помагаща ни в съвместната ни работа, както и преподаваща английски език на първокласниците…).

Дойде времето и за връчване на наградите на изявили се наши ученици в различни видове спорт. И тази година след номинирането на десет човека с гласуване бяха подредени така: Ипек Ибрахимова от седми клас, на първо място, изявила се в лека атлетика, крос и гладко бягане – спринт; Илкан Илханов от втори клас, на второ място за успехите му в карате шинкиокушин. Към новината ще приложим и сканирана негова грамота, получена на състезание няколко дни преди това. Трети в тази престижна класация е четвъртокласника Стефан Методиев, също за успехи в карате шинкиокушин.

Четвърта е Христина Йорданова от седми клас. Тя наистина е всестранно развито момиче – прекрасно пее, рецитира, има отличен успех, има и сериозни успехи в спортовете футбол за жени, областен първенец е и на тласкане на гюле в ученическите спортни игри.
Пети е Александър Йорданов, за това, че е успешен млад футболист. По думите на своя треньор Филип Крумов това момче има сериозно бъдеще, което зависи най-вече от неговата упоритост.
Олджай Изетинов от седми клас е на шесто място, като областта, в която той се изявява много добре също е футбол. Пожелаваме му нови успехи в учението, където той е определено силен, така и във футбола.

Ева Лъчезарова е ученичка от пети клас. И тя е отлична ученичка и добър спортист в леката атлетика, в кросовите и спринтови бягания и дисциплини.

На осмо място е осмокласничката Синем Ердинч. Нейните постижения са също в областта на леката атлетика – в бяганията. Ще посочим, че Синем завърши основното си образование с отличен успех, тя беше и председател на съвета на учениците в училището.

Девета е Мелиса Наталиева от шести клас. Тя обича да бяга, но не от учебни часове. Традиционно добре се представя на кросовете „Златна есен” в гр. Шумен. Затова е и включена тук.

Десети е един нов за училището ни ученик. Енис Каспер, за последната година той много напредна в спорта карате шинкиокушин, като може да се каже, че върви успешно по стъпките на батко си, бивш наш ученик. Енис завърши успешно и с отличен успех четвърти клас.
В ритуала по награждаването взеха участие семпай Айдън Ахмедов и професионалния треньор по футбол Филип Крумов. А на снимките при връчването на многото и разнообразни награди имаше и много родители и роднини на младите ни спортисти.
Наградите и този път бяха разнообразни, немалко, съобразени с вида спорт. Имаше за всеки спортист функционална раница (два вида – два модела, за момичета и момчета), топки, федербали, ръкавици за каратистите, както и много лакомства и рекламни материали. Красивите дипломи може да видите като сканирани след снимките към тази новина.
Поводът беше използван за връчване на много други грамоти за успешни прояви и постижения на наши ученици, участвали в училищни състезания, посветени на патронния ни празник – индивидуални и колективни.

На винилна мрежа на снимки през поредните години се виждат победителите. Тези пана са залепени на част от прозорците на първия етаж на сградата ни, откъм официалния вход. Най-вероятно там скоро ще видим и Ипек Ибрахимова, новата победителка.
Вечерта продължи и завърши с много музика, порция игри и очакваната заря. Много бяха споделените записи, направени от тази вечер. Такива има и във фейсбук страницата към сайта ни.
Това тържество стана реалност благодарение на Сдружение „Училищно настоятелство” с. Царев брод, АлДоРА – в лицето на Росица и Румен Василеви от гр. Шумен, магазин „Фулмакс” и сестрите от католическия манастир в с. Царев брод.
Тази нова традиция определено много се харесва. Разделяме се с мисъл и очакване за следващата забава и празник под звездите – 21 юни, сряда 2018 г.

Т. Трифонов, лето 2017


From ТОВА СЕ СЛУЧИ В НАЧАЛОТО НА ЛЯТОТО. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 10/24/2017 (71 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and