ТЕЗИ НЕЩА СЕ СЛУЧИХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ…

Здравейте! Подобни, „сборни новини“ правим не за първи път. Идеята и сега е да се обединят в една новина разнородни неща, а не да се правят няколко, по-малки по обем и тематика новини.
Хронологично, съобразно събраните, избрани и подредени снимки, ще проследим поводите, те да са в тази наша новина.

Ще припомним в началото за един голям успех, първото място на Мариела Валентинова в Х-я конкурс на РИОСВ Шумен, „ЕКО КОЛЕДА 2022“. А самият конкурс беше и за електронни картички със съответната тематика. Ще посоча, че и други наши ученици участваха с успех в този конкурс, а техен добър помощник и ментор беше колегата Нели Попова.

Както си е редно, в навечерието и по повод Националния ни празник, 3 март беше подредена тематична изложба. Такава изложба имаше и за Васил Левски и 19 февруари. В тази новина може да видите и сканирани рисунки, посветени на Апостола.

Всяка година, години наред, наши ученици участват в конкурсите на ЦПЛР-ОДК гр. Шумен. Така беше и сега, на ХХVІІ-я конкурс „Пижо и Пенда“. Самата изложба и награждаването се проведе във фоайето на РБ „Ст. Чилингиров“ на 1 март. Ще видите снимки и грамоти от този тържествен момент, а на Мелек Ахмед, която не можа да присъства има отделна снимка.

Поздравления както за наградените, така и за всички други участвали наши ученици и ръководителите им Даниела Господинова, Ивелина Дойчинова и Светла Димитрова. Ето и имената на победителите в съответните тематични групи: Факие Ердинчева от пети клас, на 12 години, Вероника Светлинова от шести клас, на 12 години, Мариела Сашкова и Мелек Ахмед, на 13 години.

Тук ще видите и снимки на хартиени презентации на английски език, подредени на втория етаж. Поздравления за тези ученици и учител И. Дойчинова, техен преподавател по английски език.

Обезопасяване на прозорци с плексигласови плоскости беше направено чрез монтиране на декоративни метални решетки. Благодарим за предоставената техника и на майстора и наш приятел Христо Христов за изработването и монтирането.

Създаване и ползване на второ футболно игрище в красивия ни двор е наше отдавнашно желание. Вече, след монтирането на двете врати с мрежи и извършеното подравняване с машина от Земеделския институт, новото игрище може да се ползва. А евентуалното падане при игра и спортуване няма да е така болезнено и с последствия, както е при асфалта. Тук ще поблагодаря за този вид помощ на г-жа Гергана Йорданова, ръководител в института – в ИЗЦ.

И тази години ни гостува и много добре си свърши работата кариерен консултант Румяна Димитрова от ЦПЛР-ОДК Шумен. Тя имаше занятия със седми, шести и пети клас. Те бяха много интересни, имаше ролеви игри, лично участие на ученици и др.

И през тази година семпай Айдън Ахмедов провежда тренировки по карате шин киокушин, вече в ремонтирания голям салон. Много са трениращите, а някои от тях вече участват и в състезания.

Тук ще споделим снимката на шестокласничката Назлъ Хюсню, която спечели своя първи и то златен медал на регионално състезания в гр. Русе. Пожелаваме и да продължава с упоритост и да постигне тя и другите трениращи нови успехи.

В часовете по изобразително изкуство учениците имаха възможност да рисуват портрет на Васил Левски. Част от по-сполучливите рисунки бяха сканирани и ще ги видите в тази новина. Има оригинални хрумвания и добри изпълнения. Поздравления!

От началото на тази календарна година, за пореден път, на два пъти ни гостуваха от фондация „Светлина на Балканите“. Първият път с драматизация за рождението на Исус и приказка за доброто. Втората среща беше с едно музикално семейство от Молдова. Освен музикални изпълнения те разказаха на учениците за възкресението на Христос. Най-малките ни ученици с интерес проследиха изпълненията на гостите ни, а накрая всеки получи пликче с различни подаръци.

Февруари – април 2023 година
Тихомир Трифонов
ТЕЗИ НЕЩА СЕ СЛУЧИХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ…

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and