С УВАЖЕНИЕ КЪМ ДАРИТЕЛИТЕ НИ!

Има такъв духовен закон: Господ помага на тези, които помагат на другите!
За поредна година, за ХХІ път училището в село Царев брод засвидетелства своето уважение към тези, които са оказали различни по вид и мащаб, като стойност и значимост помощ.

Както се казва „приятел в нужда се познава”. Затова уважението и благодарността ни бяха насочени към хората, които за пореден или за първи път го сториха… Това те направиха по различни начини, обикновено с това, което работят и не е проблем да се отзоват.
За нищо незнаещите за тази дългогодишна традиция, първата мисъл, която може би ще им мине е, че това училище е някак си „богопомазано” и едва ли не привилегировано. Истината е много по-различна! През годините ние сме търсили и получавали помощ и подкрепа от училищните настоятелства в село Царев брод, квартал Мътница, село Велино, както и различни предприятия, фирми и много „обикновени” хора от различни населени места и което е най-логично и от село Царев брод. Както се казва, наистина кой с каквото може – като вид услуга, стока, материали и др…. Понеже действията в двустранна посока не трябва да са единични жестове, ние използваме различни начини да благодарим на тези хора, на практика наши доброжелатели и приятели! Всяка година, малко преди първия учебен ден ние организираме и реализираме тържество в тяхна чест, но и за да се види каква е готовността на любимото ни училище за поредната учебна година! В другия материал към тази новина, който представлява извадка от решение на педагогическият съвет са изброени тези, които това са направили през изминалата учебна година. Дано не сме пропуснали някой…
Тази година това се случи на 13 септември, привечер в двора на училището ни, а след това и в сградата. Имаше интересна литературно-музикална програма, освен наши ученици, бяхме поканили и взеха участие и момичета и момчета, участници и победители в редица регионални, национални и международни песенни конкурси. Те се представиха прекрасно, а удовлетворението от изпълненията им беше огромно. Благодарим на тези наши гости – Славея и Живко Иванови, Зехра Мехмед, Памела Петрова, както и колежката, успешен ръководител на училищен хор в СУ „Сава Доброплодни” Веселка Антонова. Групата „Луди млади” при читалище „Напредък 1920 г.” в село Царев брод с много настроение изиграха свои танци, имаше и хора, на които се хванаха много от присъстващите… В програмата взеха участие с текст и песни и наши ученици, подготвени от старши учител Каролина Георгиева и учител Анна Мирчева.
Прочетени бяха и поздравителни адреси от името на Д-р Нигяр Джафер, заместник-председател на 44-тото Народно събрание на Република България и депутат от Шумен и от Любомир Христов, кмет на община Шумен. Имаше и редица други поздравления… от къде ли не!
Наградени бяха определените за дарители за годината, като така се случи, че наградите получиха съпругите на Ренато Витоло (в момента в Италия) и на Йордан Стоянов (строителен работник, наш родител, в командировка извън село Царев брод). Йвайло Иванов получи подготвените награди от името на своя баща Христо Христов. А те бяха почетна лента с надпис, монета на благодарността, закупени от фондация „Въздигане”, рекламни материали на училището, балони, рекламно знаменца с нарочен надпис на бялото поле, както и торти във формата на сърце с подходящ надпис. За всички дарители бяха осигурени като подарък книжки – комикси за строителя – хан Омуртаг. Това направи Ангел Тодоров, активист на фондация „Въздигане”. А отец Иван благослови дарителите и ги поръси със светена вода.
Като част от тържеството, преди влизането в сградата беше и зарята, която стана още по-богата след като ни беше подарена още една пиробатерия от Кънчо Енчев, собственик на ловно-рибарски магазин. На фона на „Многая лета” присъстващи дарители, родители, ученици, колеги и други гости се насладиха на красивите ефекти в небето над училището и селото…
След посрещането с вкусна погача на входа, всички присъстващи, в това число и представители на родителски комитети и на училищния обществен съвет се събрахме около отрупаните две блок маси. Отец Иван произнесе кратко и красиво слово, благослови храните и напитките, както и присъстващите и всички дарители и жители на село Царев брод.
Красивите торти бяха разрязани, а преди това фонтаните запалени от Милко Димитров (и дъщеря му), дарител за втора поредна година, от гр. Велики Преслав и управител на фирма „ЙОМИ” ЕООД и чаровните дами от фолклорната група при читалище „Напредък 1920” с. Царев брод.
Желаещите имаха възможност преди това да разгледат материалната база на училището и така сами да се убедят в готовността ни за първия учебен ден. А украсените стаи, подредените комплекти учебници, подаръците за учениците в шкафчетата им в коридорите очакваха да бъдат огласени от глъч и весел детски шум от своите обитатели, тази година на 17 септември. Темата за цялостната подготовка е много широка и богата и ще бъде разгледана в друга новина.
За озвучаването на първата част и веселата след това се погрижи Евтим Пенев, осигурен с личното съдействие на кмета на община Шумен г-н Любомир Христов. Дамите от „Луди млади” много си поиграха, а заедно с тях и други от присъстващите…
Традициите са за това, да бъдат уважавани и… продължавани! Да следващата, ХХІІ среща-коктейл…
Септември, лето 2018
Тихомир Трифонов

Извадка от решение на педагогическият съвет, провел се на 12 септември 2018 година.
1. Определя за „Дарител на училището за учебната 2018/2019 година“:
1.1. Ренато Витоло, физическо лице, италианец, български зет, управител на рекламна агенция.
1.2. Христо Христов, управител на МДТ ТРЕЙД ЕООД, с. Царев брод.
1.3. Йордан Стоянов, родител, строителен работник от с. Царев брод.
2. Чрез това свое решение съвета за пореден път поздравява своя бивш уче-
ник Цветан Кикиндонов за неговата форма на нестандартно финансово дарение. Ежемесечно той отделя от своята заплата по 50 лева, с които ние, спазвайки опре-делен ред и отчетност, стимулираме най-изявил се за всеки учебен месец ученик по предметите биология и здравно образование и човекът и природата, както и ученици от института по захарно цвекло.
3. Педагогическият съвет изказва своята голяма благодарност за оказвана-
та помощ от страна на Сдружение „Училищно настоятелство село Царев брод с председател на УС г-жа Елка Александрова, Училищно настоятелство от кв. Мътница с председател Цветанка Михайлова и Училищното настоятелство от село Велино с председател Росен Господинов.
Благодарноста ни в този ден е насочена към следните господа, ръководители на фирми и физически лица: г-н Иван Иванов от фирма „Земя” 96 ООД, ЕТ „Пенчо Хвристов” от гр. Шумен,господин Румен Василев от фирма „Светлина“ ЕООД гр. Шумен, г-жа Ирина Вачкова, управител на книжарница „Херон“, на отец Иван Еленов, на г-н Красимир Кънев, професионален фотограф, на Пламен Стайков, управител на клон на Първа инвестиционна банка, на Кремена и Антон Борисови, родители от село Царев брод, на Мария Желязкова, управител на ЗК „Армеец”, клон гр. Шумен; на Дамян Стоянов, управител на магазин „Фулмакс” град Шумен, на г-жа Петя Ламбева от рекламна агенция „ПЕЛА”, на рекламно студио Ентер вю” в лицето на Даниел Донев и Коко Паносян, на Ивелина Георгиева, управител на фирма „Кулинар груп”, на Добринка Станкова, управител на магазин „Биохимия”, на Бахтишен Салимова и Галина и Филип Крумови от с. Царев брод, на Даниел Малев от Студио „Трима” гр. Шумен. Благодарностите ни са и за инж. Стефан Живков, родител, Певат Мустафов, Светослав Иванов, както и на Недялко Дамянов – всички от село Царев брод. Продължаваме да получаваме помощ и от Фикосота синтез” ООД град Шумен в лицето и с помощ на г-н Петър Минчев и Николай Николов от село Царев брод, както и от Милко Димитров, собственик на верига магазини в гр. Велики Преслав и управител на фирма „ЙОМИ” ЕООД.
Много добре работим със сестрите от манастира в селото, затова изказваме и личната си благодарнрост на сестра Елизабет от Германия, престоятел на манастир „Пресвето сърце Исусово”, както и на сестрите Надя Ружина, Мери Клеменс от Намибия, сестра Кхверина от Германия, сестра Каролина от Полша и сестра Анджела от Южна Корея.
Нов наш дарител със своята помощ е и г-н Анатоли Чернев, собственик на „Барбароса бийч клуб” край гр. Шумен.
4. Със средства на Сдружение „Училищно настоятелство” село Царев брод
да бъдат осигурени и подарени рекламни и други училищни материали за всички дарители. Това да бъде направено по време на тържество на 13 септември или по-късно при отсъствия на дарителите и по друг подходящ начин.
5. На определените за Дарител на училището 2018 да се подготвят и връчат
почетна лента с надпис като форма на уважение, признание и за спомен.
6. Да бъдат подарени и направени снимки от ХХІ коктейл, отнасящи се до
присъствали на тържеството дарители.
Септември 2018 година


From С УВАЖЕНИЕ КЪМ ДАРИТЕЛИТЕ НИ!. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 9/26/2018 (80 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and