СЪВМЕСТНА ДОБРОВОЛЧЕСКА ИНИЦИАТИВА

Наши нови приятели!

На 9 октомври, петък от 12.30 ч. до 17.00 часа в училището ни гостуваха около двадесетина младежи /само едно момиче от тях/ от град София.
По предварителна договорка с приятелите ни от АлДоРа град Шумен /разбирай Росица Василева и ко/ очаквахме тези компютърни специалисти от град София от фирма SAP България. Тяхното единствено желание беше да им осигурим физическа работа, чрез извършването на която да са ни в помощ. Това е тяхна традиция, която един път в годината те реализират.
За нас това беше голяма чест и затова с удоволствие посрещнахме доброволците, за безпроблемното пътуване, на които не е попречило лошото, дъждовно време.
Работата, която им осигурихме и те с желание, настроение и за немного време свършиха се състоеше в следните дейности: сваляне и изнасяне през авариен изход №2 на 6 квадратни бетонни, много тежки форми за цветя; качване и подреждане от първия етаж на тавана на годни, но неизползвани в момента бели шкафчета и гардеробчета; изнасяне на разглобена мебелна секция от кабинета по безопасност на движението и внасяне и подреждане на нови стелажи на същото място. Разглобените части на старите секции бяха свалени на първия етаж, до изхода. А единственото, много мило и чаровно момиче, заедно със свой помощник, чрез многократно преместване на триметрова стълба, по два пъти на всеки от 19-те прозорци в коридора на втория етаж, поставяше т. н. „затегалки” в краищата на пластмасовите релси.
Имаше време и да се запознаем, те да научат повече за училището ни, както и да направят традиционната обиколка при подобни случаи на наши гости.
Изказваме своята искрена благодарност на тези позитивни, лъчезарни, млади, в разцвета на силите си хора, компютърни специалисти, за свършеното безвъзмездно от тях.
Октомври, 2015 год., Тихомир Трифонов

За SAP в България

Българският филиал на световния софтуерен лидер SAP SE присъства на българския пазар вече повече от 15 години. През декември 1999 г., SAP SE регистрира дъщерното си дружество SAP България, а през 2002 г. инвестира и в развоен център – SAP Labs България. На българския пазар SAP България предлага цялото си портфолио от продукти в 5 иновационни направления: Applications, Analytics, Mobility, Database&Technology и Cloud, както и силен фокус върху създаването на солидна екосистема от партньори чрез програмата SAP PartnerEdge. Така наречените “Лабове” (laboratories) в SAP са центровете за разработка на софтуер, които създават иновативни софтуерни продукти, привличайки таланти и използвайки достиженията на технологиите.

SAP Labs България е създадена през 2002 г. и в момента в компанията работят повече от 600 професионалиста, които създават водещи Cloud и In-Memory технологични решения, допълнени от качествени услуги по поддръжка и технологично консултиране. SAP Labs България е един от пионерите и лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България. Компанията е активен член на българското бизнес общество и организира и подкрепя бизнес събития с фокус върху информационните технологии и създаването на софтуер. SAP активно си сътрудничи с български университети в рамките на програмата SAP University Alliances.

Компанията развива активно на местно ниво глобалната политика на SAP за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. През 2012 г. SAP Labs България получи сертификат ISO 14 001 – международният стандарт за системи за управление на околната среда.

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and