Спорт – ДА, агресия – НЕ!

За пети път в ОУ „Св. свети Кирил и Методий” с. Царев брод се проведе празник, посветен на постигнатите спортни успехи и резулта-ти през изминалата, в случая 2013/2014 учебна година.

На поредното вълнуващо тържество, проведено в актовата зала, в присъствието на много ученици, родители и гости бяха наградени десетте номинирани и определени чрез анонимно гласуване ученици. Спортовете, в които са се изявявали тези момичета и момчета са футбол, лека атлетика, спортен риболов и шинкиокушин карате до.
Подготвените дипломи и многото и разнообразни предметни награди, бяха връчени на церемония с участието на инж. Стефан Живков смет на село Царев брод, Даниел Димитров, определен за поредна година за най-добър старши треньор на община Шумен, г-н Владо Пенчев, дългогодишен спортен деятел и разбира се Тихомир Трифонов, директор и водещ на тържеството.

Присъстваха и бивши възпитаници на училището като Осман Осман, носител на първата награда „Спортист на училището”, Ивелина Петрова, спортист на община Шумен за 2013 г. – и двамата започнали да тренират карате в училището през пролетта на 2009 г. и др. като Боряна Минкова, призирана през миналата година и успешно овладяваща футбола като спорт и практика и други, вече награждавани ученици…

Ивелина Тошкова Петрова, през месец декември 2013 година беше успешно номинирана във фондацията на Димитър Бербатов от г-н Тихомир Трифонов. Скоро тя е получила като личен подарък луксозно издание на алманах с всички номинирани през 2013 година. Ивелина с присъщата и скромност показа книгата и страницата, на която има нейна снимка и различни данни от номинацията.

Последни получиха своите призове и значими награди, както и изработените медали – бронзов, сребърен и златен, класираните на трето място Стефан Христов Георгиев /футбол/ и Реджеб Илхан Реджеб /футбол/. Победител в класирането за „Спортист на училището 2014” е Ахмед Ферхан Сабри /шинкиокушин карате до/, републикански шампион и победител в различни състезания през изминалия период. При връчване на наградите асистираха и официалните гости инж. Стефан Живков, Владо Пенчев и сенсей ІІІ дан Даниел Димитров.

Г-н Даниел Димитров поздрави всички и най-вече тези, които са постигнали големи спортни успехи. А за особените му заслуги при популяризирането на спорта карате, плакет на СК „Каратекиокушин” и календари за 2015 г. той връчи на г-н Тихомир Трифонов.

С оригинални грамоти бяха наградени и тези, които имат най-голяма заслуга за значимите факти – семпай Айдън Ахмедов /карате/ второ кю и старши възпитател Стефан Величков /футбол/. Изказана беше благодарност и на сенсей Даниел Димитров и Стоян Обретенов президент на Спортен клуб „Киокушин”, гр. Шумен, правещи толкова много за всички, трениращи като спорт карате киокушин, а на училищно равнище на преподавателите по ФВС и лично на младши учител Даниела Господинова.

Тържеството беше разнообразено с празничната програма от ученици от начален етап и с песните на две бивши ученички – Жанета Русева /отличник, тренирала с успех карате, рисуваща много хубаво/, Диана Георгиева /също наш отличник/ и Габриела Георгиева от VІ кл.

Организаторите на празника благодарят на всички приятели и дарители, подпомогнали реализацията на тържеството: книжарница „Херон”, фото и рекламна агенция „Спектър”, ЕТ „Галина Величкова – 08”, рекламно студио „Ентер вю”, магазин „Биохимия” град Шумен, католически манастир село Царев брод и училищното настоятелство в с. Царев брод.

Красива и голяма торта, изобразяваща мини футболно игрище и с надписи „Спорт – ДА, агресия – НЕ!” разряза старши възпитател Мирослав Илиев, трениращ младите ни футболисти и водещ СИП по риболов повече от 25 години.

След това за всички присъстващи беше подготвена скромна почерпка в учителската стая.

На раздяла пожеланията бяха традицията да продължи и да има и за в бъдеще подобни резултати, които да се отчитат ежегодно.

В класацията и ранг листата на най-добрите спортисти са и:

  • на четвърто място Роберто Ганчев Василев, VІІ кл.,спорт карате;
  • на пето място Серпил Тамер Галиб, VІІ кл., спорт карате; –
  • на шесто място Айгюл Хидает Ибраим, VІІІ кл., спорт карате;
  • на седмо място е Гюнер Ридван Ривает, VІІ кл., спорт – спортен риболов;
  • на осмо място е Арзу Айдънова Фикретова, VІІ кл., спорт карате

– и на девето място – Ипек Ибрахимова Исмаилова, ІV кл., лека атлетика.

Тихомир Трифонов

13 декември, 2014 година

[gview file=”https://ou-tsarev-brod.com/wp-content/uploads/2014/12/Спортист-на-училището2014-г..pdf”]

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and