СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ ОТ 0 ДО 100 ГОДИНИ

Стотици деца и възрастни показаха на 21 януари в зала “Арена Шумен”, че спортът няма възрастови ограничения. Те доказаха това, като се включиха в забавни игри под мотото “Спортът е здраве от 0 до 100″

Празникът започна с Химна на Шумен, изпълнен от 5-годишния Димитър Стойчев от детска градина “Пчелица”.

Основни организатори на събитието бяха спортните клубове “Шуменска крепост”, “Стимул” и “ММА Шумен”, заедно с детски градини и училища от община Шумен.

В състезателните игри участваха деца и родители от ДГ “Пчелица”, ДГ “Светулка”, ДГ “Братя Грим”, ДГ “Васил Левски”. Демонстрации по футбол, волейбол, скачане на въже, игра на дама показаха ученици от  ОбУ “Христо Ботев” с. Ивански, ОУ “Св. св. Кирил и Методий” с. Царев брод и 9 ОУ “Панайот Волов” от кв. Дивдядово. Мажоретките ветерани от спортен Клуб “Здраве-Мадарски конник“ изиграха своя композиция, като с част от нея те ще представят Шумен на европейско първенство по естетическа гимнастика за ветерани в гр. Бургас през това лято.

Демонстрации направиха и най-младите състезатели на клубовете по кик бокс и ММА. А публика и спортисти се включиха в обща тренировка по табата.

Празникът завърши с многолюдно право хоро.

На участниците бяха раздадени грамоти и оригинални стъклени плакети.

Изказвам благодарност за участието на всички наши ученици – трениращи волейбол и футбол както и ръководителите им Ивелина Дойчинова и Даниела Господинова, преподавател по ФВС. Благодаря и за помощта в този ден на Нели Попова. А да се организира такова участие се наложи да се преодолеят различни трудности от организационен характер, свързани с транспорта, а и с капризите на зимното време.

Февруари 2024 г.

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and