СБОРНА, ПРАЗНИЧНА НОВИНА!

Времето бързо минава, задачи много, а ни се иска поредната нова Новина от училищния живот да се появи по-скоро…

В чест на 3 март, за нашето самочувствие, гордост и достойнство, беше подготвена тази новина – компилация с факти от няколко различни, позитивни повода.

Годишнината от гибелта на Васил Иванов Кунчев, дякон Игнатий, Васил Левски може да се отбележи и със скок от място за най-голяма дължина. Това стана и при нас, като в прикачен файл ще можете да се запознаете с имената на победителите и конкретните техни, впечатляващи постижения…

Миналата пролет по тържествен начин, с представяне, със сключване на договор за съвместна работа, с демонстрация по залавяне на нарушител и др. беше даден старт на пилотен проект Детско полицейско управление. Нашето училище, заедно с ученици от СУ „П. Волов” от гр. Шумен са двете пилотни по този съвместен проект на Министерството на образованието, на вътрешните работи и на съответното училище. При нас бяха избрани и включени тогавашните третокласници. В тази кратка новина ще видите факти от две наскоро проведени занятия с учениците от четвърти клас с класен ръководител Маргаритка Стефанова – за снемане на отпечатъци и за оказване на своевременна първа помощ. Интересът естествено беше оправдано голям, ученици имаха възможност и сами да работят и повторят дейностите, които им демонстрира инспектор от ДПС Светослав Христов. Няколко дни след това двама младежи, ученици от единадесети и дванадесети клас на две елитни шуменски училища, доброволци на Българския червен кръст изнесоха беседа. А темата случайно или не беше много актуална – оказване на първа долекарска помощ. Ползата от видяното, чутото и наученото е безспорна…

Вече години наред наши ученици участват в различни конкурси, организирани от много институции и инициатори.

В проведеният двадесет и първи регионален конкурс „Пижо и Пенда” с организатори ЦПЛР-ОДК и община Шумен наши ученици бяха наградени. Димитър Пламенов от седми клас получи индивидуална грамота и награди за своята оригинална мартеница. А за направената кошница на Баба Марта бяха отличени с грамота и лични предметни награди три симпатични и сръчни наши момичета – Ипек Ибрахимова и Афизе Бейхан от седми клас и Синем Ердинч от осми клас. Наградите им бяха връчени на тържество, провело се на 1 март от госпожа Мария Йорданова, началник на отдел в нашата дирекция в община Шумен. Резултатите са плод и на ръководството и методическата помощ, оказани от старши учител Гергана Гроздева.

Росица Николова от пети клас има много добър точков актив от участието си в областния кръг на олимпиадата по география и икономика (а резултатите получихме и научихме на 2 март). Поради заболяване, другата класирана наша ученичка, Петина Ненчева от седми клас не успя да участва. Поздравления от нас и за старши учител и преподавател по предмета Йорданка Маринова.

На 2 март през удълженото голямо междучасие всички заедно се събрахме за да почетем идващият национален празник – 3 март! Кратко, емоционално, с приповдигнато настроение, с песни и стихове премина тържеството ни. Благодарим на участвалите в подготовката и реализацията ученици и колеги. За съжаление няма да има снимки с подготвените кът и табла за празника, както и за добавения преминаващ текст на ЛЕД таблото във фоайето – пряко свързани с този голям празник.

Честит 3 март, Честит Национален Празник на Република България! България ще я има, докато има кой да помни и да разказва, да препредава славната ни история… Напук на всичко, онова негативно, пошло, комерсиално, което в немалко случаи ни заобикаля! Въпреки, че според различни анкети и проучвания сме били едни от най-нещастните народи, а страната ни била най-корумпираната в Европа!

Но както се казва, на Празник, като на Празник! Да не си разваляме приповдигнатото настроение! Горните факти и снимки са красноречиво доказателство за случили се неща при нас! А убеден съм, така е при много други хора…Така е защото Доброто е живо, то е Повече, то е Жилаво… и ние сме част от него! Нали!

А Вие?

3 март, лето 2017

Писа тези редове Тихомир Трифонов

 

 

РЕЗУЛТАТИ от проведеното състезание, посветено на честването на 144 години от героичната гибел на Васил Левски


From Сборна, празнична новина!. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 3/04/2017 (23 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and