ПРОДЪЛЖАВАТ УСПЕХИТЕ НА НАШИ УЧЕНИЦИ И В СПОРТА

Дейностите във всяко едно училище са много, различни и разнопосочни. Една от тях е спорта. Вярно е, че ако едно училище е с повече на брой ученици, при участие в различни състезания изборът на подходящи и с добри постижения момичета и момчета е по-голям. Въпреки това в немалко случаи, в това число и при нас, пак се постигат много добри резултати.

В тази кратка новина искам да припомня за две определено много успешни участия на наши представители.

От десетки години община Шумен и УСШ „Хан Крум”, (а сега Център за подкрепа за личностно развитие-УСШ „Хан Крум”) организират традиционен крос „Златна есен”. Той се провежда в градската градина, преминава винаги при сериозен интерес и голям брой участници във всяка една възрастова група. Ще отбележа, че за ученици от селско училище, дори самата организация като медицински прегледи, осигуряване на превоз в двете посоки и т. н. са затруднения, които трябва да се преодолеят… Така беше и този път, но желанието ни, на избраните ученици, на колегите Даниела Господинова и основно на старши учител Мирослав Илиев бяха по-силни от трудностите.

На 3 октомври 2016 год. за поредна година участваха наши представители. При една много сериозна конкуренция в отделните възрастови групи, при десетки участници, постигнатите резултати ни радват, удовлетворяват и изпълват с нови надежди и с подобаващо самочувствие.

Фактите говорят сами:
– Ева Лъчезарова от V кл. има сребърен медал;
– Ипек Ибрахимова от VІІ кл. завоюва сребърен медал;
– Мелиса Наталиева от VІ кл. печели бронзов медал;
– Синем Ердинч от VІІІ кл. е на 11 място;
– Аслъ Зейтинова от VІ кл. е на 13 място и
– Христо Фернандес от V кл. се е класирал на 4 място.

По-късно, в отговор на отправена покана от ръководството на

ЦЛР-УСШ „Хан Крум” град Шумен, се съгласихме да участваме в общинските ученически спортни игри по лека атлетика с непълни отбори. Трудно, почти невъзможно би било да намерим отговарящи на изискванията и с възможности осем момичета и осем момчета от V до VІІ кл. Затова участвахме с едно момче – Христо Фернандес от V кл. и следните момичета – Ева Лъчезарова от V кл., Мелиса Наталиева от VІ кл., Христина Йорданова, Ипек Ибрахимова, Аслъ Зейтинова от VІІ кл. и Синем Ердинч от VІІІ кл.

Съгласно регламента имаше определен брой дисциплини, в които можеше да участва всеки един състезател. След предварителна подготовка, спортна и организационна и осигурен транспорт нещата се случиха. Състезанията в различните дисциплини се проведоха на градския стадион „Панайот Волов” на 24 октомври.

Ето и резултатите:
– Ипек Ибрахимова – 100 м. гладко бягане – І място, на 400 м. – ІІ място и на щафета – отборно второ място.;
– Аслъ Зейтинова – 100 м. – VІ място, скок дължина – V място иbщафета – отборно второ място.;
Ева Лъчезарова – на 100 м. – ІV място и на 400 м. също ІV място, второ място отборно на щафета.;
– Мелиса Наталиева – на 100 м. – V място, скок на дължина – VІ място, на щафета отборно – второ място.;
– Синем Ердинч – на 100 м. – ІV място, на 200 м. – ІІІ място и на 400 м. – VІ място.;
– Христина Йорданова – тласкане на гюлле – І място с постижение 7, 70 м с трикилограмово гюлле.

Въпреки непълният отбор в отборната класация е завоювано повече от престижното ВТОРО място с 85 точки.

При момчетата имахме само един представител – Христо Фернандес от V клас. Резултатите му са ІІІ място на 100 и на 400 м. Това все пак се е оказало достатъчно за четвърто място – отборно с 25 точки (подчертавам – само с един състезател).

По време на състезанията нашите представители участваха с фланелките, които са част от новите спортни училищни екипи.

Приложените снимки, макар и непрофесионални, сканираните грамоти, показват и визуално нашите много добре представили се участници.

Изказвам благодарност на старши учител Мирослав Илиев за положените усилия при подготовката и присъствието и даването на добри напътствия по време на самите състезания.

Да поздравим всички ученици за желанието им и спортния хъс, а като резултат – и за получените престижни класирания.

Казват, че „апетитът идва с яденето”, а участията и успехите – мотивират и за нови такива!

До скоро!
Тихомир Трифонов

 

 

From ПРОДЪЛЖАВАТ УСПЕХИТЕ НА НАШИ УЧЕНИЦИ И В СПОРТА. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 11/27/2016 (18 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and