ПРАЗНИК НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ „УРА! НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ!“

Съществува израз: „На празник като на празник!“ И наистина е така. И тази година класното тържество на първокласниците, проведено на 22 март 2023 г. под надслов „Ура! Ние вече сме грамотни!“ предизвика много положителни емоции, събра в пролетен букет десетки искрени, весели и сърдечни усмивки.

Тържеството се проведе в Актова зала №2 от 9,15 ч. точно на Първа пролет, с което всички масово се поздравяваха. Залата с 65 седящи места се оказа тясна за да побере всички желаещи да станат съпричастни с това, което предстоеше.

Всички присъстващи на такива тържества са скъпи и желани гости, но нека да посочим, че тук бяха и колегите директори на четири детски градини, от които и тази година имаме първокласници. Това са Ваня Николова, директор на ДГ „Буратино“ от кв. Макак, Айше Халил, директор на детска градина „Радост“ в с. Живково, Пепина Ангелова, директор на ДГ „Щастливо детство“ с. Царев брод и колегата Валерия Иванова от филиала на ДГ „Дружба“ в кв. Мътница. Тук бяха и Бахтишен Салимова, колега, пенсионер, детски учител и активен председател на пенсионерския клуб в с. Царев брод, както и Роза Стоянова, работила над 40 години като ЗАС в училището ни.

От училището бяха закупени много красиви и оригинални малки бурканчета с мед, като капачките им бяха разнообразно и красиво аранжирани с изкуствени цветя. Всеки ученик имаше възможността да подари на присъстващ свой най-близък роднина. Друг подарък бяха и разноцветни и опаковани пролетни цветя, иглики, от които имаше и за гостите.

Празникът започна без бавене с песента на Емил Димитров „Моя страна“. След това учениците от първи клас бяха подготвили своя програма със стихчета във формата на монтаж, имаше и красиви песни… Ученици, от предишния випуск на г-жа А. Мирчева също помогнаха със своето участие. Всички присъстващи се убедихме, че първолаците са научили много, което те показаха и изпълниха със знания, завидно умение и настроение.

За да бъдат усмивките още повече, организаторите бяха поканили и бате Асен Станиславов от „Магичен театър“ гр. Шумен. Той се включи в „общия хор“ на тържеството много умело и майсторски. Завладя детските сърца, направи и показа много илюзии, фокуси, придружени със скечове, безобидни шеги и закачки. Смях, непринуден смях имаше много, в изобилие и… за всички!

Всеки ученик, в уверение, че вече е грамотен получи от бате Асен своето удостоверение, с подписи от класен ръководител, директор и печат на училището.

От името на училището бяха подарени детски книжки с едни от най-известните и любими и на млади и на стари приказки. Всички те бяха от поредицата „Мога да чета“. И този път имаше голяма и красива торта със снимки от първия ден на първолаците – 15 септември.

Оригинални подаръци имаше за учениците и от техните учители – за вратле с надпис „Вече съм грамотен“ и бухалче и също така оригинален комплект линийка с надпис – името на детето и други принадлежности.

Преди това приветствия към учениците ни, към колегите Анна Мирчева и Кремена Борисова, към всички присъстващи отправиха и гостите Ваня Николова, Айше Халил, Валерия Иванова, Бахтишен Салимова и Роза Стоянова. Всички те изразиха своето удовлетворение от това, което са научили и показали малките ни ученици. Пожелаха им здраве и нови успехи по стълбата на познанието.

Беше направена снимка с учителите на първокласниците, на която бяха поканени и лелките, които се грижат за хигиената както в тяхната стая, така и за цялото училище – Нехире Басри и Айнур Мехмедемин.

Около красивата торта бяха направени много снимки и клипове, преди леля Нехире и леля Айнур да започнат да я режат и раздават. Имаше за всички, както и за гости и присъстващи по-малки братчета и сестричета…

Красиви пакетчета с лакомства имаше за всеки ученик от фирма АДИЛОВ АГРО ЕООД със собственици Неджля и Хасан Адилови. За този им жест може само да им благодарим сърдечно! Интересна игра беше подарена и от Пепина Ангелова от градината от с. Царев брод.

И този път имаше и още неща за почерпка, донесени от присъстващите близки и роднини… Колегите директори също подариха лакомства за всички ученици.

Тук е мястото да изкажем своята благодарност за добре свършената работа от страна на първия учител и класен ръководител Анна Мирчева и учител Кремена Борисова, за която това е първата и година като наш колега и учител на ГЦОУД на първи клас. Безспорно те добре работят като екип, вече са изградили с учениците отношения на доверие и приятелство, а това помага в работата. Със съжаление ще отбележим, че поради заболяване отсъстваха Калоян и Аяз и така те пропуснаха да станат участници в този вълнуващ празник.

Всички, които пожелаха си направиха снимки и видеоклипове, отделно от тези снимки, които към новината ще бъдат „прикачени“ за да я онагледят и направят цветна, по-интересна и весела.

Април 2023 година

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and