ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ. „УРА! НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ!”

На астрономическа пролет, на 21 март, събота, в актовата зала „При царете” в училището се проведе класно тържество на първокласниците.

Всички, работещи в сферата, а и не само те, знаем кога и защо се провежда това, такова едно тържество! Да! То наистина е един невероятен, заслужен, продължително подготвен и с не малко финанси обезпечен празник!

Така беше и този път! 19 първокласници, заедно със своя класен ръководител старши учител Стефка Ванкова, подпомогнати от старши възпитател Теменужка Христова /а в началото на годината и от възпитател Катя Крумова/, старши учител по математика и информатика Цвета Анкова, старши възпитател Таня Стефанова, от непедагогическия персонал, административното ръководство и училищното настоятелство, направиха нещо красиво, вълнуващо и дълго запомнящо се.

В продължение на около час малките артисти, г-жа Ст. Ванкова, гостите от „Магичен театър” гр. Шумен /Асен и Тафо/ доставиха наслада на препълнилите залата родители, роднини и много други гости… Тук бяха и колегите от ЦДГ в с. Царев брод; местни начални учители, ветерани – Павлина Борисова и Мария Гашпарова; кмета на село Царев брод инж. Стефан Живков; представители на кметство село Велино и училищното настоятелство от същото селище – Гинка Кънчева и Атанас Кънчев и много други…

Имаше всичко необходимо за един истински празник – красива и весела обстановка, хора и деца – с новите си дрехи, осигурен безплатен транспорт за гостите от други населени места, красива торта във формата на книга, много фокуси и забавни игри, балони в различни форми, разноцветни други с хелий и с изобразени усмивки на тях, професионален фотограф, конфети и… Най-важното – мотивирани и добре подготвени ученици, много по-различни от тези първолаци, които посрещнахме на първия учебен ден…

За много добре представилите се ученици и техните учители имаше различни подаръци – лична Грамота, пакети с лакомства, балони, класьор с подарен и пакет със стикери, хубава книга от родителите, снимки за спомен, подредена различни усмивки…, които много трудно някой би могъл да ги преброи! Организаторите се бяха погрижили за всички присъстващи възрастни да има естествено цвете, което да отнесат по домовете си в този първи пролетен ден! Колективните подаръци бяха тротинетка с три колела и детски таблет с много функции и на два езика. Беше подредена и маса с лакомства за почерпка в столовата…

Направена беше и обща снимка за спомен на стъпалата пред входа, а разноцветни, с лого на усмивки, седем на брой балони с хелий, полетяха и се разпръснаха в небето. Срязването на лентите им преди да полетят направи наш колега – г-жа Гинка Кънчева от село Велино, бивш директор на местното училище, сега пенсионер.

Това, наистина вълнуващо и запомнящо се тържество, провело се в „различното училище” в село Царев брод дълго ще се помни… Провеждането му беше подкрепено и обезпечено от училището, от Сдружение „Училищно настоятелство” с. Царев брод, Информационен център към издателство „Просвета” град Шумен и книжарница „Хирон” град Шумен.

Няколко дни по-късно ще бъде засаден с участието на учениците и смърч от сорт „оморика” за спомен от този празник. За него ще се грижат когато се налага малките, вече пораснали момичета и момчета.

От мястото на събитието, участвал с душа и сърце,

Т. Трифонов

Снимки и новината може да намерите във фейсбук страницата на училищния сайт.

 

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and