ПРАЗНИКЪТ НА ПЪРВИ КЛАС!

Своя Празник на буквите – „Вече пишем и четем” първолаците готвеха отдавна. Ние, възрастните също! Направени бяха покани, родители и роднини, както и други гости – поканени! Закупени бяха подаръци и награди за малките ни ученици, на които предстоеше за първи път да се изявят пред публика – свои близки, познати, но и непознати хора! Боледуването на немалко деца, оздравяването и връщането на едни, а разболяването на други затрудни деловата, делнична работа, както и подготовката за тържеството…

Ето, че указаните ден и час дойдоха! На 22 март, на Първа пролет, в актова зала №1 от 10.15 ч. публиката очакваше малките „артисти”! За да пристигнат и последните пътуващи в това зимно време близки се наложи започването за се случи с минутки по-късно.

Ритуалните шалчета бяха раздадени, празнично облечените момичета и момчета бяха готови тържеството да започне. В началото – „Химн на Република България”! Програмата, която беше подготвена от учениците, от класен ръководител Таня Стефанова и учител на ПИГ Галина Пейкова включваше стихчета и представяне на буквите от азбуката. Броят на буквите и на учениците, отсъствието поради болест на две момчета направиха така, че всеки да представи повече от една. Имаше и презентация, която предизвика интереса на нищо незнаещите за нея ученици, както и публика.

Това наистина интересно, първо, весело, празнично тържество беше такова и поради участието на един по-голям „ученик”, фокусникът бати Асен. Знанията и програмата на учениците и включванията на нашия приятел, различните му номера, фокуси и хрумвания направиха този празничен час и интересен и много весел.

Класният ръководител Таня Стефанова беше подготвила презентация, която изненада малчуганите, но ги и мотивира да реагират и отговарят по детски, непринудено и с желание!

След изявите на малките ни ученици имаше както би трябвало и да бъде торта във формата на разтворена книга с надпис, запалени фонтани, подаръци от родителите и много други, както индивидуални, така и подаръци за целия клас. Поздравления бяха поднесени от г-жа Йорданка Димитрова, като представител на община Шумен, от Анна Георгиева, директор на ДГ „Дружба” гр. Шумен и от сестра Каролина от името на сестрите в манастира. Благодарност беше изказана и на детските учителки от градините, от които идват бъдещите ни ученици – от с. Коньовец, с. Златна нива, кв. Мътница и с. Царев брод.

След като беше гръмнат пневматичния фонтан със сребристите лентички, на фона на песента „Моя страна, моя България”, всички присъстващи бяха поканени в Актова зала №2 за да се почерпят.

Многото снимки, които съпътстват тази новина красноречиво показват и „разказват” за всичко онова, което присъстващите преживяха. Тук може да видите и презентацията, която беше прожектирана по време на тържеството.

А животът продължава, работата с най-малките ученици – също! Никак не е леко на двете колежки защото обективните трудности и субективните такива са красноречиви – в този клас има няколко деца със СОП (със сериозни и специфични здравословни проблеми), както и дете, което не е посещавало детска градина и почти не знаеше български език…

Дано това тържество, този истински празник, допринесат самочувствието на учениците и желанието им за работа още да се повишат. А многото подаръци смятаме за заслужени и за стимул и катализатор за малките ни ученици…

Март, 2018 година
Тихомир Трифонов

ПРЕЗЕНТАЦИЯ – Какво научих от буквара


From ПРАЗНИКЪТ НА ПЪРВИ КЛАС. Posted by Основно училище “Свети свети Кирил и Методий” с. Царев брод, община Шумен on 4/16/2018 (74 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and