ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ ЗА ЕДИН ДЕН

По инициатива на училищното ръководство и част от приетия план с инициативи и мероприятия, посветени на патронния празник, в ОУ“ Свети свети Кирил и Методий“ на 31 май гостуваха главен инспектор Галин Божилов от Охранителна полиция в РУ- Шумен, инспектор Венелин Венелинов от Детска педагогическа стая в РУ- Шумен и полицаите Добромир Добрев и Ивайло Панайотов, които са водачи на служебни кучета в областната дирекция.

Те запознаха учениците с професията на полицая, разказаха им за динамичното си ежедневие при изпълнение на служебните си задължения. Служителите на реда запознаха децата с особеностите на полицейската униформа и най-важните полицейски атрибути –полицейски знак, стоп-палка, радиостанция, светлоотразителна жилетка, защитна каска и предпазен щит. Главен инспектор Галин Божилов им показа и оръжията, които са на въоръжение в МВР.

Всеки един желаещ от учениците имаше възможност да се докосне до тях и поне за малко да се почувства част от полицейските сили. Интерес и вълнение предизвикаха служебните кучета. Пред децата водачите им показаха какви са възможностите им за откриване на следа, какво знаят и могат питомниците им и задържане на престъпник.

Гостуването на служителите на реда беше посрещнато с искрена радост. Инспектор В. Венелинов от Детска педагогическа стая ги запозна с противообществените прояви и им напомни по какъв начин да реагират ако станат свидетели на такива. Така и при голям интерес премина инициативата „Полицейска академия за един ден“ като идеята на организаторите е и да се формира отговорно поведение и дисциплина сред подрастващите.

Май – юни 2022 година

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and