ОЩЕ ПОВОДИ ЗА РАДОСТ И ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Здравейте приятели и посетители на нашия сайт! Следващите редове, снимки и сканирани грамоти и дипломи са посветени на поредните в този период от време успехи на наши възпитаници. Целта е добрите резултати по математика, география и икономика, изобразително и приложни изкуства, бадмингтон…да бъдат споделени, а учениците и колегите, техни преподаватели и ръководители поздравени.

Наши ученици и техните преподаватели по изобразително изкуство участваха в поредния ХХ Регионален конкурс „Пижо и Пенда”, организиран от ОДК и община Шумен.
Резултатът от реализираните желания и намерения са и присъдените престижни награди. Ето и извадка от Протокол, взет от сайта на ОДК Шумен.
– Раздел: „Пижо и Пенда” Димитър Пламенов Михайлов – на 12 години;
– Раздел: За изработка на най-малка, най-голяма, най-оригинална мартеница, гривна, колие, украса, пано и обемна кукла – за изработка на пано от колектив от пети клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Царев брод и ръководител ст. възпитател Таня Стефанова. Ще добавя имената на участвалите в изработката: паното от пети клас Ванеса Лазарова, Данил Нешев, Пламена Желева и Мелиса Наталиева.
– Раздел: За изработка на най-малка, най-голяма, най-оригинална мартеница, гривна, колие, украса, пано и обемна кукла – за изработка на най-голяма мартеница от колектив от шести клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Царев брод и ръководител ст. учител Гергана Гроздева, преподавател по изобразително изкуство.
Прекрасното творение е дело на 16 ученици от пети, шести, седми и
осми клас – „най-голяма мартеница” е дело в съучастие на Георги Стоянов от пети клас, шестокласниците Ипек Ибрахимова, Афизе Бейхан, Христина Христова, Мартин Тихомиров, Вилиана Станиславова, Петина Ненчева и Олджай Тюркянов. Участвалите от седми клас са Павлина Стефанова, Синем Ердинч, Пламен Светославов, Петър Добринов, Ердухан Орхан и Габриела Николаева. Има и две момичета от осми клас: Йозлем Юмер и Елис Ренгинарова.

Фигурите на щъркела и жабата от композицията не са избрани случайно. Изборът в по-широк контекст кореспондира с идеята, че независимо от нашите различия (етническа принадлежност, вероизповедание, цвят на кожата и др.), празникът може да ни обедини и да ни направи щастливи. А Афизе и Ипек имат най-голям принос за хубавите и интересни мартеници, които са част от внушителната композиция.
Благодарност заслужава и шофьорът на минибуса ни Зикри Исмаил. Той помогна творението да се транспортира до ОДК, защото то не можеше да се събере в друго превозно средство.
Резултатите от участвалите наши 12 ученици в международно състезание „Математика без граници – зима” 2016 (второ за тази учебна година, скоро предстои и още едно) са определено добри. Завоювани бяха два сребърни медала от Илхан Енверов от първи клас с преподавател и класен ръководител Цветалина Велкова и Александър Валериев от трети клас с преподавател и класен ръководител възпитател Димитричка Йорданова и титуляр старши учител Маргаритка Стефанова. Останалите десет момичета и момчета също имат добри резултати в точково отношение. Дипломите за тяхното участие са сканирани и ще бъдат приложени след този текст.
За втора година имаме класирани ученици на областен кръг на олимпиадите по география и икономика и биология и здравно образование. Разполагаме с резултати от работите по география и икономика. От 23 седмокласници, взели участие в този кръг, на трето място по точки е Андриян Атанасов, а на девето място Павлина Стефанова. Добро е представянето и на Пламен Светославов. Поздравления за старши учител Йорданка Маринова, направила много за да имат тези ученици интерес към предмета, към олимпиадата и за добрите им резултати.
Училищният отбор по бадмингтон ще представлява област Шумен на регионалния кръг от ученическите спортни игри. Отборът ни от момчета се състои от Валери Евгениев, Петър Горчев от VІІ кл. и Валери Евгениев, Марин Красимиров и Ертан Ерсан от VІІІ кл. Треньорът и старши възпитател Мирослав Илиев има основна заслуга за интересът към този спорт и успехите на отборът ни.
Винаги е приятно когато има подобни поводи и новини за споделяне. Това е още едно доказателство, че във всяко училище има деца, има ученици с определени интереси и изяви, може би не съвсем точно и съвсем ясно уточнени наклонности, които ние, техните учители и ръководство трябва да развиваме, стимулираме и подпомагаме.
Така е и при нас, като го правим с удоволствие, с радост…, а след това заедно – ученици, родители, настойници и техните учители – изпитваме и законна гордост! Не е нескромно, нали!
Нови успехи скъпи наши ученици, момичета и момчета!

Март, 2016 година
Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and