ОЩЕ ЕДНА СБОРНА НОВИНА!

Да правим сборни новини не е нещо ново. Така е и в този случай. Тук ще прочетете, а и ще видите снимки за неща, които се случиха през последните няколко месеца. Така за историята на училището ни това ще бъде документирано – с кратък текст и с повече снимки.
1. През последните по-малко от две календарни години всички наши ученици имаха възможност да посетят и разгледат Исторически парк край с. Неофит Рилски. Така се случи и тази есен, когато първокласниците и второкласниците имаха тази възможност – безплатно, с осигурен транспорт, храна и две демонстрации.

2. По различни предмети учениците получават задания и изработват своите проекти. В тази новина ще може да видите снимки на такива, предимно по предмета Човекът и природата.

3. Ветеранът от войната, редник Никола Пенчев от с. Златна нива отбеляза поредния си, 102 рожден ден. Група наши ученици и колеги уважиха тържество му. А за него снимките сами говорят.

4. И тази година нашите ученици изработиха много предмети, в навечерието на Коледа и Нова година. С част от тях те участваха в традиционния конкурс на ЦПЛР-ОДК „Ан. Стоянов“ гр. Шумен, с друга част подкрепиха благотворителната инициатива „Щастливо бъдеще за Ивон“, както и благотворителния базар, инициатори на който бяха сестрите от манастира в с. Царев брод. В тази новина ще може да видите снимки на част от направените неща.

5. Всяка година, от снимките, които правим дни след първия учебен ден, в рекламна агенция ни изготвят постер на винил. Тук ще може да видите свалянето на стария и окачването на новия. Той виси в началото на коридора на първия етаж и през цялата година ще минаваме под него, а след като се появи поредния нов, ще му се намери място другаде в сградата.

6. Боксовата круша за сваляне на агресията и напрежението при нас отдавна не е просто атракция – още от 2009 г. Но различните видове ръкавици се амортизират и затова закупихме четири комплекта нови – различни по вид и големина.

7. Като част от системата на локалното парно е и метален съд, наречен „дневна дажба“. Поради повреда, спукване в горната му част, се наложи без бавене да се поръча, изработи и монтира нов. Това ни струваше сериозна сума пари, но по-важното е, че се случи и монтира в рамките само на един ден и проблемът беше решен. Новият съд е с по-малък размер, а снимката му ще можете да видите тук.

8. Традиционната обиколка на първокласниците в сградата, приключи с посещение при директора. Тук те се запознаха с работното ми място, а получиха и подаръци…

9. На 5 октомври честваме празника на учителя. Може да видите снимка с букет подарени цветя за най-новия член на колектива – Шенай Караманова.

10. Една чудесна инициатива „доведе“ при нас трима детски писатели. Те проведоха своите срещи – литературни четения пред нашите ученици. По-късно беше изготвен списък на желаещите ученици да си закупят книга с личен автограф, а по пощата след броени дни книгите пристигнаха. Снимки показват ученици с получените книги.

11. Таблицата за умножение се учи във втори клас, а се затвърждава постепенно и след това. За да се подпомогне този процес, на учениците от втори и трети клас бяха подарени линийки с таблицата за умножение. А друга част бяха раздадени за ползване от ученици, които имат пропуски в това отношение.

12. През изминалите месеци бяха проведени две родителски срещи. Първата част на първата среща през м. септември беше изненада и подарък за присъстващите родители. Пред тях се изяви като клоун и фокусник Асен Ненчев, дългогодишен приятел на училището. И понеже направените цветя от разноцветни балони бяха повече, по-късно те бяха подарени и по класните стаи…

13. Дни преди очакваната коледна ваканция и при нас дойдоха коледари, деца от местната детска градина – „Щастливо детство“. Те изпълниха своя ритуал, пяха и коледуваха за здраве и благополучие.

14. И тази година при нас дойде „коледен конвой“! Нашите ученици от начален етап получиха пакети с подаръци от техни другарчета и родителите им от Германия. Интересът към пакетите беше голям и радостта на учениците ни по детски искрена.

15. Космическият планетариум „Млечен път“ от гр. Варна ни гостува във фоайето на втория етаж. Всички наши ученици организирано по класове и групи го посетиха и наблюдаваха с интерес презентациите – различни за начален етап и за по-големите ни ученици. И това беше заплатено „служебно“, а за учениците ни беше безплатно.

16. За учениците от начален етап, като предколеден подарък, беше гледането в читалището на театрална постановка. Това е първата такава възможност това да стане на голяма сцена, след приключилият ремонт на местното читалище. А спектакълът беше „откупка“ и безплатен за учениците ни.

17. Награждаването на ученици – отличници за месеците септември, октомври, ноември и декември 2023 г. по предметите Човекът и природата, Биология, Физика и Химия се случи тържествено, пред останалите ученици, ден преди ваканцията. Така беше изпълнена волята на дарителя – Цветан Кикиндонов, който от 2015 г. превежда определена сума от своята заплата, като бивш наш ученик и своеобразен месечен дарител. Преподавателят по тези предмети Ивалина Иванова, според показаните резултати определя „месечните победители“.

Ето, че дойде и края на тази разнородна, но полезна информативно и за историята на училището поредна новина!

Януари 2024 г.
Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and