ОЩЕ ЕДНА РАЗЛИЧНА (В ПЪРВАТА СИ ЧАСТ) РОДИТЕЛСКА СРЕЩА!

На 19 май от 17. 30 ч. в училището се проведе последната за тази учебна година родителска среща, с обща първа част и индивидуални педагогически консултации след това.Традицията от последните няколко години беше продължена. Досега присъствалите имаха възможност да гледат моноспектакъл със Стефан Сотиров, да им посвири гост гъдулар от СОУ „Сава Доброплодни”; да се посмеят с обявения за най-добър имитатор на Тодор Колев – Крум Крумов и др.

Традицията да се връчват публично спечелени и заслужени награди на наши ученици (от предишната до новата среща…), в присъствието и с участието на родителите им, да се правят снимки за целта, да се поздравяват с програма от наши ученици присъстващите в навечерието на светли празници и т. н. продължава. Дълго ще се помни безплатната и с много и оригинални награди томбола преди Коледа…

В началото всички присъстващи бяха поздравени от наши ученици по повод идващия 24 май!

Този път нещата бяха по-различни, но не по-малко интересни! Във фоайето на училище, пред присъстващите родители, роднини, настойници и ученици, наши гости бяха ученици и преподаватели от ПГ по облекло, хранене и химични технологии „Проф. Д-р Асен Златаров” гр. Шумен. Тук беше и колегата директор Веселин Тодоров.

С интерес бяха изгледани и чути обясненията как се зарежда една маса в заведение, как се сервира и отсервира, какви са „правилата” за това, как се наричат и за какво служат отделните прибори, чинии, чаши и др. Консултанти бяха колежката учител Лидия Тодорова и нейна ученичка.

Втората атракция беше от изявен ученик, Мартин Дойчев, единадесетокласник, който се е представил наскоро много добре на републиканско първенство – състезание за бармани. Всички с подчертан интерес проследиха действията и чуха обясненията, свързани с приготвянето на няколко коктейла, какво и как се слага в тях… и т. н. Част от родителите и учениците имаха възможност и да опитат от готовата безалкохолна продукция.

Г-н Веселин Тодоров представи накратко специалностите, които в училището имат, както и с красноречиви примери подкрепи тезата си за успешната реализация на вече завършили ученици…

Малко изненадващо, но точно тук думата взе майката на Росица Николова от четвърти кл. и майка на друга наша бивша ученичка Татяна. Г-жа Мария Николова сподели, че голямата и дъщеря от няколко месеца има собствен ресторант в град Ливърпул, а нещата са потръгнали добре. А тя е освен на нашето училище и на тази професионална гимназия възпитаник.

След това естествено се премина към срещи и разговори между присъстващите родители, преподавателите и възпитателите на децата им.

Така, интересното, атрактивното, полезното, ръка за ръка, направиха пребиваването на всички тази вечер в училището максимално полезно.

Май, 2016 година
Т. Трифонов

Още снимки може да разгледате в нашата Facebook страница.

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and