ОТ ТУК – ОТ ТАМ!

На 1 юни 2022 г. ЦПЛР УСШ „Хан Крум“ гр. Шумен организира футболен турнир за ученици от първи до четвърти клас, нещо, за което вече писахме и споделихме снимки. Тук ще добавим няколко фотоса, показващи радостта на малките ни футболисти от своето успешно представяне.

Вече няколко пъти писахме за реализирането на инициативи и мероприятия, посветени на патронния ни празник и обхващащи времето от 9 май до 15 юни 2022 г. Тук ще споделим за една от последните реализирани идеи – да помогнем финансово чрез закупени продукти на хора в материално затруднение, които са от населените места, от които имаме ученици. На снимките може да видите деветте плика с провизии, а какво съдържат се вижда на отделна снимка.

Искам да благодаря на кметовете и инспекторите от населените места, които помогнаха да достигнат нашите дарения до „правилните хора“.

За първи път организираме и реализираме такава идея – да съберем чрез дарения поне по едно левче, а с парите да закупим полезни продукти. Няма да забравя да благодаря и на родителите, които също се включиха на родителската среща, като част от присъстващите също дариха парички.

В цитирания нееднократно план имаше включена точка за провеждане на конкурси за рисунка и есе/съчинение. Тук може да се запознаете с приготвените и вече раздадени награди, но и да прочетете няколко от наградените есета.

Както знаят тези, които следят нашите „писания“, тази година участвахме в програмата „Иновации в действие“. Бяхме гости и партньори на СУ „Свети Паисий Хилендарски“ село Скалица, област Ямбол и ОУ „Христо Смирненски“ град Генерал Тошево. На снимки се виждат подарените ни неща от колегите от гр. Г. Тошево, както и оригиналния часовник от групата ученици и колеги от с. Скалица, които посетиха и разгледаха училището ни.

През м. юли бяха закупени и монтирани още шест красиви и функционални кошчета за смет, по три на двата етажа.

От м. януари 2009 г. в училището имаме боксова круша, която беше монтирана до таблото със снимките ни на втория етаж. Вероятно от голямата амортизация през годините, този боксов чувал се беше откачил и паднал. Затова закупихме и брандирахме нова боксова круша, която може да видите вече окачена, а и мястото, където е монтирана.

През летните седмици училището посетиха по различни поводи приятни и любознателни хора. Някои от тях написаха редове в книгата ни за впечатления, с които може да се запознаете.

Август, септември 2022 година
Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and