ОТ ЖИВОТА В УЧИЛИЩЕТО НИ!

И тази година наши ученици бяха наградени за успешното си участие в ХХVІ конкурс на ЦПЛР ОДК гр. Шумен „Пижо и Пенда“. Със своите красиви раници са нашите момичета Ажда Бейханова, Надежда Йорданова, Назлъ Назиф, Даниела Михайлова, Елис Кенанова и Сибел Юсуф.

За нуждите на учебно-възпитателната работа в първи клас беше закупен музикално-образователен таблет.

След като заради пандемията бяха пропуснати няколко значими празници, този път за осми март учениците имаха възможност да се снимат и да си поръчат като подаръци различни неща: снимки, картички, преспапиета, ключодържатели, снимки с плексигласови поставки и др.

Инициативата „Закупи книга, подари я на училищната библиотека“ продължи с нови дарения. На снимките се виждат някои от дарените книги, а също така и ученици, които са направили това. Диан Ганев, Калоян Богомилов, Михаил Пенев и Никола Пенев получиха своите сертификати на дарители пред своите съученици.

Колегите Галина Живкова и Цветалина Велкова са съученички в нашето училище от основното си образование, приятелки, а сега и наши качествени колеги. За техните лични празници, юбилей, освен другите подаръци те получиха и оригинални купи с надписи на две от страните. Същите ще им останат като скъп и оригинален спомен.

Като част от служебна визита в област Шумен, училището ни беше посетено от държавните експерти в МОН София г-жа Лиляна Стефанова и г-н Лазар Додев. Те имаха възможност да разгледат училището ни, посетиха много от учениците, които в своите ГЦОУД по това време имаха занятия. Може да се види какво те са написали в книгата ни за спомени и впечатления.

И в нашето училище организирахме и реализирахме инициатива за събиране на дарения за подпомагане на украински деца и хора в затруднено положение заради последиците от войната. Включиха се ученици от всички класове, като повечето подредиха и опаковаха свои кашони по класове.

„Кръгова икономика и рециклиране“. Това е темата по проект, по който училището ни е партньор на ПГОХХТ „Д-р Асен Златаров“ гр. Шумен. А името на проекта е: „Повишаване на осведомеността по отношение на управлението на ресурсите, рециклиране на отпадъци и кръгова икономика сред образователните институции (училища) и населението“. На 20 април, сряда, пред присъстващите шестокласници в Актова зала №1, колегите Радосвета Рачева, Мария Христова и директорът Веселин Тодоров споделиха подготвената по темата презентация.

Присъства и осъществяващия мониторинг по този проект и работещ в Института за културно наследство Кирил Колев. Присъстващите ученици с внимание и интерес изгледаха презентацията и слушаха нашите гости. Своя кратка презентация представи и коментира и г-н К. Колев. След това той и колегите разгледаха училището ни. Своите впечатления той сподели писмено в традиционната ни книга.

Толкова красиво училище никога не съм виждал. Пожелавам ви да е все така и искам отново да посетя училището. Благодаря ви за позитивната енергия, с която ме заредихте.“ Кирил Колев 20.04.202 г.

И тази година беше подредена богата изложба за Великден с произведения, направени от нашите ученици. На снимките се виждат отделните кътове на класовете, както и на децата от групата за ресурсно подпомагане. Експонатите бяха разглеждани с интерес на 20 и 21 април.

Април 2022 година

Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and