ОТНОВО ПОВЕЧЕ ОТ ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ

На 7 октомври за петдесет и втори път се проведе най-старото лекоатлетическо състезание в град Шумен, крос „Златна есен“. Тази година в него взеха участие 295 ученици от всички училища от град Шумен и основното училище в село Царев брод.


И този път състезанието се проведе в градската градина, като дистанциите, на които се състезаваха младите лекоатлети бяха 250, 500 и 1000 метра.

Сериите, по които бяха пускани момичетата и момчетата, девойките и юношите бяха: трети и четвърти клас, пети и шести, седми и осми и девети – дванадесети.

Новата учебна година в школата и състезанието откри с кратко слово Даниел Димитров, директор на ЦПЛР УСШ „Хан Крум“ град Шумен.

И тази година училището в село Царев брод беше единственото от община Шумен, което участва със свои представители, този път 15 момичета и момчета. При много масово участие в отделните възрастов групи, представянето на нашите състезатели е престижно и много ни радва.

При ІІІ и ІV клас Дилара Ердинчова от четвърти клас завърши втора, като това и отреди сребърен медал и спортна фланелка, но и 5 точки за отборното класиране по степени. Много добре се представи и Далия Петкова, която е второкласничка, но нарочно беше пусната при своите какички. Резултатът е добър и поради това, че нашето момиче падна малко след старта, но след това успя да стане и да навакса и то много, изпреварвайки няколко десетки състезателки.

При същата възрастова група, Онур Юсеинов от четвърти клас зае осмо място, а Даниел Атанасов, също от четвърти клас – 29.

При пети и шести клас, резултатите ни са: Назлъ Хюсню от пети клас – 8 място, Елис Кенанова, също петокласничка – 6 място и една точка в общото класиране, Роксана Николаева от шести клас – 10 място. Много добре се представи Мариела Ангелова, шестокласничка, заемайки трето място, бронзов медал и с 4 точки за класацията по училища.

Добре се представиха и момчетата, като Максим Иванов от шести клас зае 4 място и донесе на отборът ни 3 точки.
Най-масово беше участието на юноши и девойки от пети до осми клас – 140 човека. Нашите ученици, седмокласници, се класираха така: Мелис Хасан – 10 място, Хазар Василев е 12 място, Илиян Димитров – 21 място и Иво Насков, който завърши осемнадесети.

Много доброто представяне при групата – трети и четвърти клас, в отборното класиране ни донесе второ място и красива купа. Тя ще е поредният ценен предмет във витрините с трофеи и грамоти.
Ще вметна и това, че и този път имаше родители, дошли да подкрепят своите деца и наши ученици, факт, който може само да ни радва, а и да окуражава състезателите.

Като цяло с най-много купи и призови места завършиха представителите на СУ „Панайот Волов“, второто място е за СУ „Сава Доброплодни“, а третото за СУ „Йоан Екзарх Български“.

Честито на победителите и на техните призьори, а за нас остава удовлетворението, че въпреки нашите обективни дадености като брой ученици и такива със състезателни наклонности и възможности, представянето и тази година е много добро.

Но тези резултати нямаше да са същите ако не бяха тренировките, указанията и съветите, които ст. учител Мирослав Илиев направи. Затова поздравленията ни са и за него.

Както повелява неписаната традиция и този път момичетата и момчетата бяха почерпени, а след това всички отпътуваха за Царев брод, където коридорите бяха огласени от техните радостни емоции и скандирания.

7 октомври 2021 година
Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and