ОТНОВО ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МАЛКИТЕ НИ ЛЕКОАТЛЕТИ!

Над 600 деца, юноши и младежи от 8 шуменски училища и ОУ „Свети св. Кирил и Методий“ от с. Царев брод участваха в 53-то издание на масовия лекоатлетически крос „Златна есен“. Надпреварата и тази година се проведе по алеите на Градската градина.
С тази инициатива беше дадено и началото на учебно-тренировъчната година в ЦПЛР – Ученическа спортна школа „Хан Крум“ град Шумен.

Водещ на краткото тържество по повод откриването беше Живко Жечев. Сред гостите беше шуменецът Иво Райчев, който поздрави емоционално всички, в това число и от името „Дарик Радио“.

Състезанието беше открито с приветствени думи и представяне на всички, работещи в школата от Людмила Любенова, директор на учебното заведение.

И тази година участието в кроса беше много масово. Със 175 участници купата за масовост спечелиха възпитаниците на СУ „Панайот Волов“, което навършва 175 години, а сред основните училища най-масово беше участието на ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“ – със 100 ученици.

В състезанието участниците бяха разделени по възрастови групи и на момичета и момчета, девойки и младежи. При момичетата от трети и четвърти клас победител стана Мариела Калоянова от ОУ „Д-Р Петър Берон“, а при момчетата – Ави Гидбер от СУ „Сава Доброплодни“.

При участниците пети и шести клас победители са Кристина Йовчева от СУ „П. Волов“ и Иван Гочев ОУ „Д-р Петър Берон“. При състезателите от седми и осми клас първа при момичетата е Рая Петрова от СУ „Сава Доброплодни“, а при момчетата победител е Светослав Георгиев от СУ „Васил Левски“.

При най-големите участници – 8 – 12 клас, първи са Аделина Павлова от СУ „Йоан Екзарх Български“ и Атила Расим от СУ „П. Волов“.

В отборното класиране за средни училища победител е СУ „Сава Доброплодни“, второто място е за СУ „Панайот Волов“, третото за СУ „Васил Левски“.

Ето какви са резултатите от участието на нашите четиринадесет момичета и момчета.

Най-добре се представи Мариела Сашкова Ангелова, която във възрастовата група – момичета, пети и шести клас завоюва бронзов медал и трето място.

Далия Анелиева Петкова в групата на най-малките момичета завоява четвърто място, също с престижното четвърто място е и Назлъ Назиф Хюсню, на при момичетата пети – шести клас.

На шесто място в своята възрастова група се класира Дилара Ердинчева Исмаилова, а Елис Кенанова Ахмедова – седма.

Сравнително добро е представянето на фона на огромната масовост от десетки участници в групите и на Милиян Митков Милиянов (четвърти клас) – десети, десета е и Чийдем Басри Ахмед (пети клас) и Ажда Бейханова Руфадова от седми клас – завършила на тринадесето място.

Да поздравим за участието и завършването до финала и Зехра Ведат Идириз от трети клас, Емил Светлов Алексиев от пети клас, Мариела Дилянова Валентинова от шести клас, Али Зюлфие Зикри, Максим Иванов Иванов и Радостин Руменов Тодоров, седмокласници.
Приятно впечатление направи факта, че наши бивши ученици продължават да се състезават, вече за новите си училища и се представят добро.

Това са Айлин Исмаил, Илкан Енверов, Александър Йорданов, Стефан Методиев, Мартин Миленов. Най-добре се представиха Стефан Георгиев – завършил четвърти в своята група и Ева Живкова – пета при девойките.

На базата на класирани ученици в шестицата беше извършено и отборно класиране. За наша радост остана признанието – второ място при основните училища. Купата получи ст. учител Мирослав Илиев, който има реална заслуга за тренирането на нашите момичета и момчета.

Извод: и тази година нашите ученици се представиха много добре, завоювани са призови места, всички финишираха, а в отборното класиране изпреварихме много по-големи училища, всичките от Шумен.

А за единственото училище от село, чийто отбор редовно участва всяка година и печели награди, това никак не е маловажно!

Тихомир Трифонов
Октомври 2022 година

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and