ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА, 95-ТА ЗА УЧИЛИЩЕТО НИ УЧЕБНА ГОДИНА

Всяка есен, 15 септември идва със своя неповторим колорит, трепетно очакване и нови надежди!

Така беше и сега. След многото ремонтни и други дейности, училището ни, като материална база, кадрова обезпеченост и всичко друго, имащо отношение към едно добро начало, към успешен старт, очакваше идването на учениците.

На 15 септември, 2014 година в двора на училището имаше много хора, родители и роднини на наши ученици, бивши възпитаници, други гости…

С трепетно нетърпение началото на тържеството очакваха 18 първолаци от осем населени места, като за първи път имаше и пет първокласника от с. Златна нива /най-новата ни дестинация…, от която ще имаме ученици./. Вълнението беше обзело и техните най-близки хора.<

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Иван от село Велино.

Самото тържество премина при хубаво време /много често на този ден сме имали проблеми с атмосферните условия, защото в сградата ни няма достатъчно място за събиране на толкова хора…/ и традиционен сценарий, но героите, изпълнителите бяха и по-различни и порастнали.

127 ученици започнаха 95-тата учебна за училището ни година, като около 30 са нови.

Снимките най-добре разказват и показват за вълнението, за празничното настроение, което беше обхванало всички ни. Затова помогна и красивата и оригинална украса, постерите, цветята…

С пожелания за успешна учебна година към присъстващите се обърна г-жа Катя Александрова от фирма „АЛ и КО” гр. Шумен. След като инж. Стефан Живков, кмет на с. Царев брод преряза лентите и балоните с хелий полетяха в небето /те бяха неслучайно в цветовете на българското знаме/, чаровната Катя поля с менчето със светена вода за да ни върви на всички по вода и през Новата, 2014/2015 учебна година!

Минавайки под венеца с цветя, захранени с парче питка и мед от доскорошните си детски учителки, най-малките ученици влязоха за първи път в класната си стая. Опитната ни колежка Стефка Ванкова беше подготвила интересно посрещане, запознаване и представяне на учебниците, по които децата ще учат.

Събрани заедно около красивата торта, децата, кл. ръководител ст. учител Стефка Ванкова и възпитател на ПИГ Катя Крумова се радваха на искрящия фонтан… А после, после естествено опитаха и по парче торта и безалкохолно!

Всички ученици от училището намериха в своите гардеробчета подаръчен комплект, включващ минерална вода, тоалетна хартия, тоалетен сапун, пакетчета сухи, мокри кърпички и ароматна кърпичка, химикал, ученическа книжка със залепена детелинка за късмет и лична карта. А само за първи клас имаше като подарък и хавлиена кърпа.

За да премине тържеството успешно и с много музика допринесе и присъстващият музикант и певец Петко Петков. Той съдейства за озвучаването, а така също изпълни „на живо” любими и подходящи за всяки един празник песни.

Да е спорна, без сериозни проблеми и трудности Новата учебна година! Добре си ни дошла!

Тихомир Трифонов, директор

Септември, 2014 година

 

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and