Основното училище в с. Царев брод отбелязва 90 г.

През учебната 2009/2010 ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в село Царев брод, област Шумен отбелязва 90 години от създаването си. През цялата година този факт ще бъде отбелязван и почитан нееднократно и по различни начини. Учебното заведение е създадено на 1 септември 1920 с акт на Министерски съвет.

На 11 септември от 19:00 ч. ще се състои ХІІ коктейл в чест на дарителите на училището, за здраве и благополучие на цялата училищна общност.

Поредното тържествено начало на новата учебна година, на 15 септември, ще бъде съчетано с откриване на напълно обновената училищна библиотека с читалня и методически кът за учителите. Нова придобивка е и оборудването на сградата и двора с безжичен интернет.

За новата библиотека дарения от литература се очаква да направят представители на различни издателства, книжарници и физически лица.

За откриването на новите придобивки е поканен и доц. д-р Добромир Добрев, началник на Регионален инспекторат по образованието – Шумен, както и областният управител на Шумен Димитър Александров.

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and