НОВО НАЧАЛО, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТО Е ФАКТ НА 15 СЕПТЕМВРИ 2022 ГОДИНА!

Скъпи приятели на нашето училище, на 15 септември, всички присъстващи и участващи в поредното вълнуващо училищно тържество, сложихме едно много добро начало!

Това се случи пред нашите ученици, родители и роднини, гости и много други граждани от селищата, от които имаме ученици.


За пета поред година, клоун подгря ученици в рамките на 45 минути с различни игри песни и танци. И тази година това се понрави на учениците ни и те масово се включваха в игрите и разучаването на песен-танц.


Тази година бяхме поканили външен водещ – Коко Паносян от рекламна агенция „Ентер Вю“. За музикалното оформления се погрижи и този път Светослав Иванов, който е и родител на второкласник.


По традиция първокласниците бяха въведени от своите учители Анна Мирчева, класен ръководител и учител на група Кремена Борисова. След тръгването пред външната входна врата, малките направиха чудесна обиколка по рампата за инвалидните колички, както и пред строя, преди да заемат своите места на пейките.
Последваха Химн на Република България и Химн на Шумен.


А блоковата програма, изнесена от ученици от училището, включваше стихове и подходящи песни, в края се включиха и най-малките ученици. Своите певчески умения за първи път пред нас изяви третокласничката Диана Антонова Димова. Тя изпълни много добре и с чувство народната песен “Слънчице, мило мамино”. А това беше поздрав за всички присъстващи на празника!


Нашият празник уважиха със своето присъствие, благослов и поръчване със светена вода и отец Иван и отец Валентин. Благодарим за отправените красиви пожелания и напътствени думи.


Директорът отправи своете кратко послание, като не пропусна да поздрави най-възрастната присъстваща учителка-пенсионер – Павлина Борисова. Тя получи и красив букет цветя.


Маргарита Димитрова, Нели Попова, Хава Кара и Марина Василева като нови учители бяха представени миналата година по това време. Този път те бяха поканени за да бъдат поздравени за своята сърцата работа и затова, че така добре и умело се включиха в нашия колектив.


Освен първи клас, четирима са новите ученици в училището, които са от други класове. Това са Айля от втори клас, Димитър от пети, Йордан от шести и Синем от седми клас. Те също бяха поканени, като им бяха връчени рекламни материали и рекламно знаменце с нарочен надпис на бялото поле – това е лично послание за спомен за тях.


За първи година при нас започнаха работа Кремена Борисова като учител на група в първи клас и Ирина Живкова като завеждащ административна служба. Те бяха поздравени и уважени с букет цветя.
Рекламните знаменца по спечелен проект „Ритуализация на училищния живот“ бяха подарени по традиция на всички първокласници, а балоните с хелия, символизиращи трибагреника отлетяха в небето за радост на всички.


Директорът на училището отправи пожелание „Пожелавам годината да е здрава успешна и багословена!“ и плисна менчето с вода за да върви на всички… като по вода.


Строените ученици вече можеха да тръгнат към входа и да минат под красивия венец, който усмихнати държаха седмокласниците Ажда и Али. Този път захранването направиха Нели Попова и Маргарита Петрова, като с тази своя задача те се справиха много добре.


Поканени бяха и родителите и роднините на първолаците в класната им стая, където започна и се проведе техния първи учебен час. Час, посветен на запознаването, а и да се види доколко новите ученици имат предварителна нагласа да бъдат ученици. В този свой час Анна Мирчева с много любов и оригинални хрумвания реализира намеренията си, като за това може да и се даде определено положителна оценка.

Оригинални бяха и личните подаръци, които колегите бяха подготвили за малчуганите.


Както и друг път дойде време на красивата торта и фонтаните и. След като всички желаещи си направиха снимки и фойерверките загаснаха, тортата беше разрязана и парче имаше за всички, заедно с натурални сокчета.


А по-късно всички родители и роднини, децата им и членовете на педагогическия колектив бяха поканени в учителската стая за скромна почерпка. Имаше и участие от страна и на родители.


Така, поизморени от емоции и вълнения, заедно със своите балони с хелий, първокласниците си тръгнаха за своите домове.


Началото на учебната година беше поставено. Нека да си пожелаем тя да е здрава, присъствена, спорна и добра, благополучна и без сериозни произшествия.


Септември 2022 година
Тихомир Трифонов

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and