Нови успехи на нашите каратеки

На татамито в зала „Младост” в гр. Димитровград на 29 март, т. г. се проведе национално първенство по карате киокушин за деца до 12 години, за кадети и кадетки.

Шуменският спортен клуб „Киокушин” завоюва шест златни, три сребърни и два бронзови медала. ЧАСТ ОТ ТЯХ са спечелени и от трениращите в училището ученици.

Най-високо на почетната стълбичка се изкачи Гюнай Галибов при кадетите в категория до 50 кг. Той спечели полуфиналния си двубой с ипон с чудан хидза гери /удар с коляно в тялото на противника/, споделя главния инструктор в клуба сенсей Даниел Димитров.

Несрин Неждет също доказа, че е „златно момиче”. При кадетките в категория до 50 кг. на полуфинала тя нокаутира съперничката си с чудан хидза гери и след това спечели финалния си двубой отново с ипон след много силен лик ноу, споделя сенсей Даниел Димитров.

Републикански вицешампион е и Серпил Галиб при кадетки, която изнесе блестящ пилуфинален двубой, печелейки го с ипон след силна серия с ръце и чудан хидзи гери.

Силни срещи изигра и Роберто Василев, като съвсем малко не му достига да се нареди сред призьорите.

Огромна е заслугата за тези резултати на семпай Айдън Ахмедов, треньор на филиала на клуба в с. Царев брод и наш родител.

Да им честитим новите, големи и заслужени успехи!

След броени дни в гр. Пловдив ще се проведе национално първенство за деца до 10 години и деца до 14 години. Кои ще бъдат нашите участници ще се определи в последния момент, в зависимост от усилията в тренировките…

Тренировките продължават ежедневно по график във времето за Занимания по интереси в ПИГ, а мястото е известно физкултурния салон в приземния етаж.

Приветстваме значителния брой новозаписани и момичета и момчета, както и отново трениращите, временно прекратили подготовката си.

Предвиждаме като част от инициативите през м. май, посветени на патронния ни празник, да организираме подобаващо тържество по повод 5 години от разкриване на филиала на СК „Киокушин” в училището. Ще поканим всички участвали и настоящи състезатели, като ще започнем с Виталий Маринов, който преди това стана V–ти на европейско първенство…

4 април, Т. Трифонов

 

Остави отговор

Остави мнение

This theme is designed by college textbook along with textbooks, University mailing address and